a123

Populært tekstiltrykkeri

Skaperverket tekstiltrykk i Tønsberg er en del av Frelsesarmeens rusomsorg, og gir både arbeidstrening og -plasser. Trykkeriet opplever etterspørsel både fra Frelsesarmeens egne virksomheter og bedrifter i området, men tar gjerne imot enda flere kunder.

Populært tekstiltrykkeri
Ken Wick (til høyre) stortrives som leder for Skaperverket tekstiltrykkeri i Tønsberg. Her er han sammen med kollega Ronni. Foto: Mette Randem

Siden 1. januar 2017 har Ken Wick drevet tekstiltrykkeriet, med ansvar for alt fra tilbud, ordre, og klargjøring i Photoshop, til selve trykkejobben og det økonomiske.

Det siste året har stadig flere Tønsberg-bedrifter valgt å benytte trykkeriets tjenester, men Ken er alltid klar for flere kunder og flere oppdrag – både fra Frelsesarmeen og eksterne bedrifter. Og trykkeriet gjør langt mer enn å presse logoer på t-skjorter. De kan presse på alle slags klær, på vesker, på musematter. Du kan få bilder på mobildekselet ditt. Og på kopper. Listen er lang.

Er du eller din bedrift interessert i å benytte dette tilbudet ta kontakt med tekstiltrykkeriet på tlf. 459 72 570 / 33 31 35 49 eller på e-post: skaperverket@frelsesarmeen.no eller ken.wick@frelsesarmeen.no

Er du i nærheten av Skaperverket/Fretex i Nedre Langgate 19, Tønsberg, stikk gjerne innom for en hyggelig prat, kaffekopp og vareprøvetitting!

 

Populært tekstiltrykkeri
Etter 60 sekunder i pressa sitter logoen som støpt. Foto: Mette Randem

Bakgrunn for Skaperverket tekstiltrykkeri
Det har lenge vært et godt og nært samarbeid mellom korpset (menigheten), Fretex og Frelsesarmeens rusomsorg i Vestfold-byen. De har månedlige møter hvor de snakker om behovene til de ulike menneskene de har kontakt med – og hva som kan gjøres for dem. Siste halvdel av 2015 var gatefotballen svært godt etablert og tiltrakk seg stadig flere mennesker. 

– Miljøet vokste, og det var mange ressurssterke personer involvert. Folk som trengte å gjøre noe. Få et arbeid. Bli tatt på alvor. Å komme videre, forteller Thomas MacKinnon.
Slik ble Skaperverket dannet. Det er det første prosjektet i landet der Frelsesarmeens rusomsorg arbeider sammen med Fretex i ett og samme lokale. Skaperverket er rusomsorgens produksjonssenter. Fretex–butikken ble utvidet, det ble laget kafé i lokalet, samt trykkeri og sykkelverksted. Alt kom i gang i løpet av få måneder, med åpning i april 2016.
Ideen om et trykkeri kom nærmest av seg selv.

– Frelsesarmeen bruker mye tekstiltrykk i alle sammenhenger. I Heimen, i Jobben, i gatefotballen. Vi tenkte at dette var en jobb vi kunne gjøre selv, forteller Thomas.

Skaperverket har som utgangspunkt å møte folk der de er, og tilrettelegge. Bedriftene som startes, er mikro-bedrifter. De første så dagens lys etter konkrete ønsker og behov, som kafeen og trykkeriet. Sykkelverkstedet, som deler lokaler med trykkeriet, ble startet i samme momentet, etter ønske fra en kar som gjerne ville arbeide og hadde god kunnskap om sykler.

– Dette er gründervirksomhet. Sosialt entreprenørskap. Vi tenker ikke på folk som deltakere eller kandidater. Vi ser på dem som jobbsøkere, og tør ansette dem reelt, ivrer Thomas MacKinnon. De er åpne for nye forslag til bedrifter, alt etter behov og ønske, marked og gjennomføringsevne. Thomas sier at de også må tørre å la noen prosjekter dø. Kanskje de hadde livets rett og en viktig funksjon en begrenset tid. Uansett: Skaperverket leker ikke butikk. Det stilles krav. Bedriftene må være konkurransedyktige. – Av de mikrobedriftene vi har i dag, er det trykkeriet som går best, og det går så bra at salget forsvarer lønna til Ken, forteller en fornøyd og glad rusomsorgsleder.

Hele historien fra Krigsropet nr. 5, 2018 kan du lese her