a123

Presidenten ved gryta

Presidenten ved gryta
Stortingspresident Olemic Thommessen ser fram til juleferie. – Jeg synes det er fint å ha fri i den rammen som høytiden gir oss, som jo handler om budskapet, sier han. Foto: Lars Kristian Singelstad

– Jeg har alltid hatt et veldig godt forhold til Frelsesarmeen, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

Midt mellom møter og avslutninger på Stortinget tok Olemic Thommessen seg tid til å stå grytevakt på Egertorget i Oslo. Og det er ikke første gang han står ved gryta.

– Jeg har alltid hatt et godt forhold til Frelsesarmeen og jeg har stått grytevakt flere ganger hjemme på Lillehammer, sier han.

 

Frivillige ved gryta

Flere steder i landet står også lokalkjente grytevakt. I Oslo er det flere politikere som har stått eller skal stå grytevakt, som for eksempel Christian Tybring Gjedde, Kristin Vinje, Odd Einar Dørum og Rasmus Hansson.

 

Budskapet og tradisjonene i fokus

I tillegg til å stå ved julegryta har Olemic Thommesen støttet opp om Frelsesarmeen i andre sammenhenger.

– Jeg ønsker å stille opp fordi Frelsesarmeen gjør en fantastisk jobb. Det veldig synlige elementet av dedikering eller oppofrelse hos de som jobber i Frelsesarmeen står det veldig respekt av.

Thommessen gleder seg til å ha fri i jula. Han legger vekt på å ha fri innenfor en ramme der julebudskapet og tradisjoner står sentralt.

– Jeg synes det er fint å ha fri i den rammen som høytiden gir oss, som jo handler om budskapet. Men som også handler om juletradisjonene. Det er noe med den gamle julepynten som vi arvet etter bestemor og bestefar, minnene fra barndommen og de norske julesangene og –salmene.

 

– Frelsesarmeen tar hånd om de som trenger det

Midt i den kommersielle juletiden ser stortingspresidenten på Frelsesarmeen som en organisasjon som bygger opp under julebudskapet.

– Frelsesarmeen er opptatt av nestekjærlighet. De tar hånd om de som trenger det på juleaften og i julehøytiden. Det er verdifullt for samfunnet vårt, fordi det er en påminnelse om det som er bunnplanken i høytiden, avslutter Thommessen.