a123

Pyntet til jul på Gatehospitalet

Pyntet til jul på Gatehospitalet
Mester Grønn var på plass med flere medarbeidere da de pyntet og gjorde Gatehospitalet fint til jul. Foto: Lars Kristian Singelstad

Flere av brukerne på Frelsesarmeens tilbud for rusavhengige, Gatehospitalet, har vonde minner fra jula. Derfor pyntes det med varsomhet.

Mandag var Mester Grønn på plass på Gatehospitalet i Oslo for å pynte til jul. Det har nærmest blitt en tradisjon at blomsterkjeden har gjort det fint på noen av Frelsesarmeens korps og institusjoner i adventstida.

- Blomster gleder. Vi har jo samarbeidet med Frelsesarmeen i lang tid, der blant annet overskuddet av posesalget i våre butikker har gått til Frelsesarmeens arbeid. Vi hadde også lyst til å bidra med noe av det vi kan, og det er jo blomster. Det er veldig hyggelig å kunne bidra, sier Helene Skaar Jacobsen, prosjektleder i Mester Grønn. 

 

- Ønsker å være forsiktige

Pyntet til jul på Gatehospitalet
Liv Bente Nilsson, leder på Gatehospitalet.

Det er tredje året Mester Grønn pynter på flere av Frelsesarmeens tiltak rundt omkring i landet. På Gatehospitalet må det pyntes med varsomhet. Flere av brukerne har hatt en vanskelig barndom og jula vekker vonde minner. Derfor pyntes det ikke på tradisjonell måte.

- Jeg synes det er veldig hyggelig at Mester Grønn kommer hit og pynter til jul. Samtidig ønsker vi å være litt forsiktige, så det ikke blir sårende, sier Liv Bente Nilsson, leder ved Gatehospitalet.

 

Vil gi positive opplevelser

Hun forteller at sårbarheten er sterk hos mange av pasientene. Det som for mange andre skaper gode minner og glede, trigger vonde følelser hos brukerne.

- Det kan være utfordrende å balansere det, for vi ønsker jo ikke å gjemme unna at det er jul. Vi ønsker bare ikke å tre det ned over hodet på dem. Vi ønsker å skape en hyggelig og god tid. For noen vil dette kanskje bli den første positive opplevelsen med jul i fellesskap med andre, sier Nilsson.

Julefeiringa på Gatehospitalet vil foregå i rolige former, der samlinger rundt måltider er viktig. Ellers blir det gaveutdeling og opplegg etter pasientenes ønsker. Alt i trivelig pyntede lokaler.