a123

Regjeringen støtter VM i gatefotball

Regjeringen støtter VM i gatefotball
Lagbilde fra VM i Chile i 2014. Forhåpentligvis arrangerer Frelsesarmeen VM i gatefotball i Norge i 2017. Foto: Frelsesarmeen

Frelsesarmeen ønsker å arrangere VM i gatefotball i 2017. Mandag kom regjeringen med et tilsagn på 15 millioner kroner til prosjektet.

– Dette er svært gledelig. Nå kan vi ferdigstille søknaden, sier Frode Woldsund, regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg, som nå øyner sjansen for å arrangere VM i gatefotball i Oslo i 2017.

Frelsesarmeen startet opp med gatefotball for 10 år siden, et tilbud for hjemløse, rusavhengige og andre marginaliserte grupper. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom aktivitet og sosiale samlinger.

Hvert år arrangeres det verdensmesterskap i gatefotball (Homeless World Cup), der lag fra hele verden deltar. De siste 10 årene har Norge deltatt, senest i høst med både dame- og herrelag i Chile.

 

Regjeringen støtter VM i gatefotball
Takker kulturministeren: – Jeg ønsker å si takk til regjeringen, Krf og Venstre som har gitt oss tilliten og som har vist at man har tro på de enkeltmenneskene som utgjør gatefotballen, sier Frode Woldsund, regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg. Foto: Lars Kristian Singelstad

 

- Gatefotball betyr alt

Nå ønsker Frelsesarmeen å arrangere VM i Norge i 2017. Arrangementet har et budsjett på 30 millioner kroner og tilsagnet på 15 millioner kroner fra regjeringen er kjærkomment. Resten av beløpet håper Frelsesarmeen å få på plass gjennom kommunal støtte og sponsorinntekter.

– Vi forstår at gatefotball betyr veldig mye for alle som har vært med på landslaget, men også for alle som er aktører her hjemme, frivillige og andre som bidrar. Dette er et veldig flott initiativ og vi håper Frelsesarmeen får anledning til å arrangere VM i gatefotball, sier kulturminister Thorild Widvey.

Tilstede under offentliggjøringen av tilsagnet var også representanter fra Krf og Venstre, som støtter opp om tilsagnet. Under seansen på Sagene var også flere spillere på plass. Noen av dem, deriblant Cathrine, fortalte litt om hva gatefotballen betyr.

– For meg betyr det alt. Den dagen jeg fikk telefon om at jeg var tatt ut til VM, da sluttet jeg å ruse meg, og jeg er fortsatt rusfri, fortalte hun.

 

Regjeringen støtter VM i gatefotball
Flere profilerte politikere var til stede på Sagene mandag. F.v. stortingspolitiker for Krf, Hans Olav Syversen, kulturminister Thorild Widvey, barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne og Venstre-leder Trine Schei Grande. Foto: Lars Kristian Singelstad

 

Har stor tro på at det blir VM i Norge

Søknadsfristen for å arrangere VM går ut i mai. Frode Woldsund er takknemlig for bidraget som gjør at arbeidet med søknaden kan komme i gang.

– Jeg ønsker å si takk til regjeringen, Krf og Venstre som har gitt oss tilliten og som har vist at man har tro på de enkeltmenneskene som utgjør gatefotballen. Dette vet jeg betyr mye for veldig mange, sier han og tror sjansen for at Norge skal få arrangere VM er stor.

– Vi har søkt en gang før, da var vi nummer to, sier han og mener et VM vil gi et løft for gatefotballen i hele landet.

– Det vil bli en anerkjennelse av sporten og vi vil skape oppmerksomhet. Ikke minst vil det bety mye for de litt over 300 aktive gatefotballspillerne i landet, sier han.