a123

Rekordstor pågang for julehjelp

Aldri før har så mange søkt Frelsesarmeens slumstasjoner om julehjelp. I går startet utdelingen av matkort og gaver.

− Vi forventer at dette blir en veldig hektisk uke. Det er 1.100 som har søkt om matkort i år, sammenlignet med 900 i fjor. I tillegg får disse også plukke ut julegaver fra et lager vi har i kjelleren.

Det sier Marianne Nybo, som er leder ved Slumstasjonen i Oslo. Mandag morgen samlet hun troppen av ansatte og frivillige for å koordinere utdelingsjobben som venter dem resten av uka. Også ved slumstasjonene i Ålesund og Bergen er det matutdeling nå.

Rekordstor pågang for julehjelp
Marianne Nybo i et sekund hun sto stille mandag. Leder for Slumstasjonen i Oslo har mye å gjøre når julens matkort og gaver skal deles ut.


Gjør en forskjell

Klokka 09.00 åpnet dørene i Oslo for de mange som har behov for ekstra bistand i jula. Kl 09.05 var det godt over 50 stykker som hadde trukket kølapp, og lokalet i Gøteborggata var fylt opp av ventende mennesker.

− Det har vært en veldig økning av folk som søker hjelp hos oss i år sammenlignet med i fjor. Det gjenspeiler seg også nå i jula. Det er ikke noe hyggelig at det er så mange som trenger hjelp, samtidig er vi glade for å kunne bistå de som trenger det aller mest, sier Nybo.

Gaver til barna

I kjelleren på Slumstasjonen i Oslo står tre damer klare for å dele ut gaver. De står blant klær i alle størrelser, og leker og utstyr til barn av ulike slag.

− Her får de som har søkt om det, gaver til barna sine. En gave og et klesplagg for hvert barn. Det blir spennende å se hvor mange som kommer nedom i dag, sier Wibecke Aasnæs i Frelsesarmeen.

Lageret er fylt opp, så håpet er at gavene rekker til alle.

Rekordstor pågang for julehjelp
Wibecke Aasnæs i Frelsesarmeen og frivillig Laila har oversikt over alle gavene som skal deles ut.


Pangstart

Oppe blant kaffekopper og kølapper jobber hektiske mennesker med skjold på brystet og et smil om munnen, for å få unna køen.

− Nå må vi bare stå på, sier ansatt Silje Erland.

− Folk trenger vår hjelp og det er bare moro når det er litt å gjøre.

Og det fikk de. Til sammen 240 var innom for å hente matkortet mandag.

Se NRK-reportasje her.