a123

Rekordstor pågang

Rekordstor pågang

440 reiste på ferie med Frelsesarmeen.

 Dette er livet, utbryter de fem guttene. Barnelatteren ljomer når skuta treffer bølgene. Guttene har blitt gode venner på Frelsesarmeens ferietilbud i Grimstad og storkoser seg i bølgene om bord på seilbåten «Solrik».

 

Fikk feriefølelsen

Seilskuta var kun en av flere aktiviteter familiene kunne delta på. I Grimstad kunne store og små bli med på sporløype, fotball, hobby, bading, baby-og småbarnsang. I tillegg var et av ukens store høydepunkt Kristiansand Dyrepark. Fedrene fikk mulighet til å bowle og mødrene eget opplegg der fellesskap og hygge sto i fokus.

‒ Det siste året har vært utfordrende for gutten min. Jeg har ikke sett han så fornøyd på et helt år, forteller en av mødrene. Hun har vært med et par år tidligere og er så takknemlig for muligheten.

 Det har vært veldig godt å være her.

 

Viktig tiltak

Av de 646 som søkte om ferie med Frelsesarmeen, fikk 440 plass.

 Vi har aldri hatt så mange søkere, sier oberst Birgit Fosen, territorial sekretær for Frelsesarmeens kvinner. Hun ledet tilbudet i Grimstad og kan fortelle om stor pågang.

 Det er 11. gang Frelsesarmeen arrangerer ferietilbud og antall søkere øker. Det kan si noe om skjult fattigdom og behov for nettverk. Fosen er overbevist over viktigheten av dette tilbudet.

 Når folk sier at dette er den beste uka de har hatt i år, skjønner vi at tilbudet betyr noe. Barn og voksne får oppleve gode ting, de blir sett og respektert for den de er.

Rekordstor pågang
Det brøt ut full vannkrig på Jeløya. Foto: Frelsesarmeen

 

 

Frelsesarmeens ferietilbud

  • Ble arrangert i Grimstad, Moss og Gjøvik.
  • Totalt 440 små og store fikk delta. 
  • Familiene rekrutteres gjennom Frelsesarmeens sosialtjeneste og det diakonale arbeidet i korpsene.
  • Målet er å dele positive opplevelser, styrke familiebånd og hjelpe folk å bygge nettverk.  
  • Finasieres gjennom Julegryta, Mester Grønn og private givere.