a123

Rogalands første gatefotballserie

Rogalands første gatefotballserie
– Ved å ha en serie skapes det forventninger. Spillerne har noe å se fram i mot, sier Jostein Jonasmo, leder for Frelsesarmeens Friskt Alternativ. Foto: Frikst Alternativ

Rusfrie timer på fotballbanen er viktig for mange som står i behandling. Nå har Frelsesarmeen i Stavanger startet opp en egen gatefotball-serie.

– Fotball er for mange en god motivasjon til å stå i behandling. Det er et fristed der likesinnede kan møtes for å ha det gøy sammen. Vi har også en del sosiale tiltak rundt treninger og kamper, sier Jostein Jonasmo, leder for Friskt Alternativ

Rogalands første gatefotballserie
Jostein Jonasmo er leder for Friskt Alternativ.

1. mai arrangerte Frelsesarmeens fritids- og aktivitetstilbud, Friskt Alternativ, Rogalands første serierunde i gatefotball. På banen ved Behandlingssenteret til Frelsesarmeen i Stavanger, deltok totalt 9 lag. Senere i år arrangeres det to serierunder til.

– Det var god stemning med grilling, vaffelsteiking og engasjerte publikummere på sidelinjen, sier Jonasmo og forteller at dette er en videreføring av cupene de tidligere har arrangert.

– Ved å ha en serie skapes det forventninger. Spillerne har noe å se fram i mot. Det er viktig.

 

Lag fra flere rusinstitusjoner 

Frelsesarmeens gatefotball ble etablert i 2005 og har i dag lag i Oslo, Tønsberg, Trondheim, Bergen, Stavanger, Sandnes og Kongsvinger. Det er et tilbud til hjemløse, rusavhengige, og andre marginaliserte grupper, der målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.

I den nyoppstartede serien i Stavanger deltar det lag fra 4 i rusinstitusjoner i regionen i tillegg til lagene fra Friskt Alternativ.

– Fotball engasjerer mange. Det er sosialt og her er det både latter og litt alvor,

Vi har plass til hele spekteret, forteller Jonasmo.

 

Rogalands første gatefotballserie
God stemning da første runde i Rogalands første gatefotballserie gikk av stabelen 1. mai. Foto: Friskt Alternativ

 

Neste serierunde skal etter planen gå av stabelen i september.

For resultater og mer informasjon, se her.