a123

Søndagsskole på hjul

Søndagsskole på hjul

Jan Adolfsen var bare fire, fem år da han møtte Frelsesarmeen første gang – i form av en rullende søndagsskole.

Et bilde tikker inn i e-posten. Det er en kopp med motivet av en buss. Det står «Kristiansand S.» på den og over er Frelsesarmeens skjold. Jan forteller sin historie:

«Jeg var vel en fire, fem år da jeg i 1958 eller 59 gikk på en buss i nærheten av der jeg bodde i Grågåsveien i Kristiansand. Det var Frelsesarmeens rullende søndagsskole. Det var jo så stas å kjøre buss den gang og bussen stoppet på mange stopp langs veien. Vi fikk åndelig påfyll på bussen kan jeg huske. Det var musikk og sang, og etterpå spaserte vi hjem igjen. For meg er dette et vakkert minne fra barndommen», skriver Jan.

Se nettsiden "Mitt minne" og les flere historier her

Del dine Frelsesarmé-minner

Til neste år er Frelsesarmeen i Norge 125 år. I den forbindelse ser vi tilbake på det som har vært. Om vi ikke klarer å strekke oss helt til 1888, så inviterer vi nå det norske folk til å dele sine Frelsesarmé-minner med oss.

Vi leter etter korte og lengre historier fra mennsker både med og uten tilknytning til Frelsesarmeen. Det kan være en et varmt møte, et treff med en Krigsropet-selger eller med en grytevakt i julen, eller en gang du fikk hjelp. Tenk på hva du forbinder med Frelsesarmeen, så dukker det kanskje opp noe du har opplevd.

Dersom du har et minne fra armeen vil vi gjerne høre om det. Skriv noen linjer og legg ved bilde hvis du har. Noen av historiene vil kanskje få plass i en historiebok som skrives i forbindelse med 125-årsjubileet. Allerede har det kommet inn historier av ulik art. Og nå vil vi høre din. Send det til post@frelsesarmeen.no.