a123

Samba ved Sognsvann

− Dette er kjempegøy! En helt unik opplevelse å kunne gi deltakerne en ekstraordinær dag, sier Trygve Enger, frivillige medhjelper.

Se video fra aktivitetsdagen på Sognsvann. (Foto: Odd Iversen)

 

You need Adobe Flash and Javascript to view this file

Lederen for de frivillige fra Skogselskapet holder høyt tempo. Spretter nye esker med pølser, fyller på ketchup, henter nye vannkanner og svarer på tusen spørsmål. Skogselskapet hadde det praktiske ansvaret for aktivitetsdagen til

Samba ved Sognsvann
Trygve Enger i Skogselskapet var godt fornøyd med aktivitetsdagen på Sognsvann. Foto: Kristianne Marøy

Homeless World Cup ved Sognsvann på fredag.
− Skogselskapet er en ideell og frivillig organisasjon som driver utadrettede aktiviteter og prosjekter. Derfor var det midt i blinken for oss å få gjøre noe ekstraordinært som dette, sier Enger.
På morgenen plasserte gjengen hans på 25−30 frivillige ut 14 kulegriller og to store gassgriller på gresset. I løpet av de neste timene serverte de omtrent 2500 grillpølser, kaffe og kassevis med bananer. Trivselen var høy blant mannskapet.
− Hele teamet er innstilt på å være ekstra imøtekommende og hyggelige mot alle på en god måte. Vi skal gjøre alt vi kan for at alle skal få en god opplevelse her. Det tror jeg vi har klart, for det er en helt fantastisk stemning her, smiler Enger og skynder seg videre.

Fantastisk natur
Javon Cromwell fra, 22, fra Grenada har padlet på Sognsvann. Når han og de to andre i samme kano seiler inn på

Samba ved Sognsvann
Laget fra Grenada er veldig fornøyd med norsk natur og padling. Foto: Kristianne Marøy

stranda igjen, står en kø av nye padlelystne ungdommer og venter på tur. Alle med forskriftmessige redningsvester. Det er Oslo og omegn Friluftsråd som står for dette tilbudet. Javon er kjempefornøyd med mesterskapet til nå, men synes det er fint med en annerledes dag.
− Norge er et flott land, med hyggelige mennesker og god mat. Se bare på naturen her, det er helt fantastisk, stråler han.
Javon måtte slutte på skolen da han var 15 fordi familien ikke hadde råd til mer. Fra da drev han bare rundt, men kom med i gatefotballen etter han ble oppdaget av en av trenerne.
− Dette er første gang jeg er utenfor Karibien. Jeg har fått nye sko, nye klær og blitt tatt godt imot alle steder. Jeg gleder veldig til meg til å komme hjem og fortelle.

Til belgisk tv
Tyskere, meksikanere og nigerianere tar selfier med hverandre. De kaster gress til endene, danser samba, spiller kubbespill, deler telefonnummer. Det belgiske nasjonale tv-selskapet VRT spiller inn filmsnutter med deltakerne sine.
− Vi har et konsept om menneskers hverdagsliv og hva som betyr noe for dem. Når vi kommer hjem, skal vi sende 14 episoder der disse spillerne skal fortelle hva VM har betydd. De har ikke vunnet noen kamper ennå, men det ser ikke ut til å være det viktigste. Det kommer til å bli mange gladhistorier, mener kameramannen Jonathan del Piero.

Samba ved Sognsvann
Foto: Ole Christian Eklund

Samba ved Sognsvann
Foto: Ole Christian Eklund

Samba ved Sognsvann
Foto: Kristianne Marøy

Samba ved Sognsvann
Foto: Ole Christian Eklund

Samba ved Sognsvann
Kanopadlere Foto: Ole Christian Eklund