a123

Sammen i solidaritet

Tilreisende rom og Oslo-folk i skjønn forening ved langbordene i Trefoldighetskirken.

 

–Dere er mine venner, sier Jesus og i vår hjelpeløshet, i vår famlende hverdag så møtes vi her i kirken i solidaritet, nettopp i bønn om en bedre framtid, kunngjorde major Knut Haugsvær, leder for Frelsesarmeens rusomsorg, til de mange fremmøtte. Det var duket for fest da tilreisende rom og Oslo-folk ble invitert til måltid, musikk og messe i går kveld.

 

Storstilt begeistring

Langbordene i Trefoldighetskirken var ikledd spente og sultne mennesker. I skjønn forening delte tilreisende rom og Oslo-folk den varme atmosfæren. Blikk møtte blikk, smil møtte smil og ivrige festdeltakere gestikulerte stort da ord ikke strakk til.

 

–Jeg ble veldig glad da vi satt rundt ett av bordene her før gudstjenesten og vi forsøkte å kommunisere så best som mulig. Også var det en som la hånden sin på skulderen min og gjorde en sirkel med fingeren og sa «familia norsa» fortalte Oslos biskop, Ole Kristian Kvarme, begeistret i sin tale. En begeistring som resulterte i jubel og applaus fra salen.

 

Guds bakvendtland

Suppemåltidet ble akkompagnert av Solfrid Molland Trio med venner. Musikken fylte kirkerommet med forenende muntre toner og understreket festens utgangspunkt

–I dette kirkerommet er vi alle like, like for Gud og like for hverandre. Eller kanskje sterkere, i dette rommet er den som vanligvis blir nektet i døren eller stengt ute, invitert som hedersgjest. Slik er det i bakvendtland som Gud kaller Guds rike, sa generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Sturla Stålsett, i sin tale.