a123

Sammen mot toppen

Sammen mot toppen
Planleggingen er i gang for fullt, forteller Signe Haukvik Haugen. Foto: Frelsesarmeen

Tidenes opplevelse venter. 20 deltakere fra Frelsesarmeens rusomsorg skal bestige Kilimanjaro.

‒ Er det sant? Har du så stor tillit til oss? Det er ingen som har spurt oss om å være med på noe så stort før. Reaksjonene lot ikke vente på seg da Signe Haukvik Haugen, leder for rusomsorgen i Sandvika og Bærum, presenterte «Sammen mot toppen».

 

Fokus på samhold

I mars 2017 reiser det en gruppe til Tanzania for å bestige Kilimanjaro. Prosjektet har som mål å få med 20 deltakere i ulike faser av sin ruskarriere. 24 deltakere har allerede meldt sin interesse.

‒ Vi må ha deltakere som er engasjerte, motiverte og dedikerte. Vi opplever at det i rusmiljøet ofte er en tendens til å dra hverandre ned. Med dette prosjektet ønsker vi det motsatte, vi skal hjelpe hverandre opp. Derfor passer prosjektnavnet så godt, forteller Haukvik Haugen engasjert.

I løpet av august avgjøres det hvem som kommer til å utgjøre gruppen. Valget baseres på intervjuer og deltakernes motivasjon.

 

Rusfrihet

‒ Det vil være avgjørende at deltakerne er villig til å fokusere på å fremme sin friske- og ressurssterke sider som menneske. Frelsesarmeen er fast i troen på enkeltmenneskets grensesprengende muligheter og at endring gjennom relasjon, samhold og mestring er mulig, heter det i prosjektbeskrivelsen.

Haukvik Haugen forteller at målet er rusfrihet og at det stilles strenge krav til rusfrihet fra prosjektets start i september til turen i mars.

‒ Målet er at deltakerne ikke bare skal være rusfrie under opplegget, men forbli rusfrie også etterpå.

 

Likeverd

Sammen mot toppen
Signe Haukvik Haugen er spent, men ser frem mot en spennende høst og vinter.

‒ Kilimanjaro skiller ikke på folk, bagasje eller valg som er tatt tidligere i livet. Alle kan lykkes. Det kan like gjerne hende at jeg som har høydeskrekk er den som først blir slått ut. Vi stiller likt til start.

Å bestige Kilimanjaro kan være utfordrende, men reisen frem til mars er vel så krevende for deltakerne. Haukvik Haugen fikk mange reaksjoner i etterkant av informasjonsmøtet. Noen var kritiske, andre var klare:

‒ Dette kan være vendepunktet, å bli rusfri er det viktigste for meg, sa en av brukerne.

Og coachen, Haukvik Haugen, har troa:

‒ Hver dag møter jeg disse menneskene som har så mange ressurser, og hver dag har jeg lyst til å se disse slå ut i full blomst. Det er min motivasjon. Vi skal få med oss 20 deltakere til Kilimanjaro, og det skal vi søren meg klare, avslutter hun.