a123

Se NM i gatefotball på nett

Se NM i gatefotball på nett
For tiende gang arrangeres NM i gatefotball. I år er det Frelsesarmeen i Stavanger som er vertskap. Foto: Kai-Otto Melau

For alle som ikke har anledning til å følge NM i gatefotball «ringside» i helga, er sendingen via nettet et godt alternativ.

Fredag 27. mai starter NM i gatefotball i Stavanger. I år er det rekordstor oppslutning med totalt 31 påmeldte lag. I løpet av helga skal lag fra hele landet duellere på banen og delta i et godt fellesskap med åpningsseremoni og bankett. For mange av spillerne er dette årets høydepunkt.

Gatefotball er et tilbud for hjemløse, rusavhengige og andre marginaliserte grupper, der målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.

De siste årene har kampene under NM blitt sendt direkte på nett. Skal vi tro arrangøren vil sendingene i år ha et enda mer profesjonelt preg enn tidligere, med flere kameraer på arenaen.

Se NM i gatefotball på nett
I 2014 var Oslo arrangør for NM i gatefotball. Her fra åpningsseremonien der spillerne gikk i tog til arenaen på Youngstorget. Foto: Kai-Otto Melau

Kristoffer Ask Hansen er mediekonsulent for Frelsesarmeens fritids- og aktivitetstilbud i Stavanger, Friskt Alternativ. Han forteller om hektiske dager med forberedelse.

– Det er mye man skal ha oversikt over og det har vært hektisk, men nå tror jeg at vi har kontroll på det meste. Vi håper selvsagt at flest mulig kommer for å se kampene live. For de som ikke har anledning til å komme vil det bli et bra tilbud via nettet, sier han.

Allerede mandag gikk første sending på lufta. Den kan du se her. 

NM i gatefotball arrangeres i Randaberg Arnea. Fredag og lørdag er det innledende kamper. Søndag blir finalene spilt. 

Program

Fredag:

16.00 - 21.00 Innledende kamper

Lørdag:

Kl. 10.00 Åpningsseremoni

Ordfører Kristine Enger

Frelsesarmeens Hornorkester

Presentasjon av lagene m.m.

Kl. 11.00 Fotballturnering

Kl. 19.00 Bankett (Kun for spillere og inviterte)

Søndag:

Kl. 10.00 Sportsgudstjeneste

Frelsesarmeens Hornorkester

Sang av Tine Suman Hodne

Andakt ved Knut Haugsvær

Kollekt til Moldova

Kl. 10.45 Fotballturnering

Kl. 14.00 Finaler og premieutdeling