a123

Send klær til flyktninger gratis i posten

Fretexposen blir gratis for alle som ønsker å hjelpe flyktningene. Klær fra hele landet kan dermed sendes kostnadsfritt med Posten til Fretex.

Posten inngikk i fjor avtale med Fretex om at de som ønsker å gi gaver til Fretex kan sende disse for 50 kroner. Dette gjøres ved å bruke en spesiell Fretexpose som ligger på postkontor og i Post i Butikk. Nå gjøres denne tjenesten gratis ut oktober.

 

Enkelt og gratis

– Givergleden i det norske folk er stor, og vi er glad for at vi på denne måten kan gjøre de enklere og billigere for de som ønsker å bidra. Vi håper mange benytter seg av dette tilbudet, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Ta med deg klær du ikke trenger lenger til ditt lokale postkontor eller Post i Butikk. Legg klærne i en spesiallaget Fretexpose som du finner i hyllene. Fretexposen tar opp til 8 kg klær. Posten sørger for at din gave kommer fram til Fretex helt gratis uten kostnad for avsender.

 

Send klær til flyktninger gratis i posten Mange vil hjelpe

Giverne kan dermed benytte seg av ett av 1400 postkontor eller Post i Butikk – også på steder der det ikke arrangeres egne innsamlinger.

– Posten Norge har mottatt et stort antall henvendelser om å transportere innsamlede klær og leker til flyktningene. Vi har ikke kunnet bidra til alle disse, men med dette ønsker vi å gi et bidrag til den flotte givergleden vi ser over hele landet, sier Mejdell.

 

Klær og penger

Fretex og Frelsesarmeens hjelpearbeid sørger for at dine klær kommer fram til flyktningene. Klær som ikke blir delt ut til flyktninger vil bli solgt, og inntekten vil uavkortet gå til flyktninger i Norge og i de kriserammede nærområdene.

– Fretex har lang erfaring med mottak, sortering og distribusjon av klær, og kan dermed gjøre en effektiv innsats for å hjelpe flyktningenes situasjon. Frelsesarmeen har hjelpetiltak flere steder i Norge og i mange europeiske land. Inntekten fra gavene som kommer i Postens Fretexposer, kan derfor brukes der behovet til en hver tid er størst, sier Trond Ivar Vestre, konsernsjef i Fretex Norge.