a123

Setter pris på døvearbeidet

Setter pris på døvearbeidet

Norges døveforbund ga 50 000 kr til Frelsesarmeens "Over 60"-gruppene.

 

Nylig kunne Frelsesarmeens seksjon for "Over 60"-gruppene motta kr 50.000 fra Norges døveforbund. Pengene ble gitt til gjennomføringen av årets sommertreff for døve som ble arrangert på Storefjell hotell.

 

Kan bade i sitt eget språk

- Døve er «sulten» på å få prate på sitt eget språk, de bor og lever i et talespråklig miljø – der de må lese på munnen hva folk sier eller skrive lapper til hverandre, forteller Helge Herland i Norges Døveforbund.

- Derfor er Frelsesarmeens leir på Storefjell så viktig for mange døve. Når de kommer sammen og kan «bade» i sitt eget språk i en uke kan de senke skuldrene, slappe av og få åndelig og fysisk påfyll til hverdagene hjemme, sier han.

 

Betyr mye for dem som sliter

I overkant av 100 deltakere var med på årets sommertreff for døve på Storefjell hotell. Her var det både utendørs turaktiviteter og møter og ulike arrangementer inne på hotellet. Og alt foregikk på tegnspråk.

- Vi ser også at leiren betyr spesielt mye for dem som har mistet livsledsageren sin det siste året og for dem som sliter med fysiske- og psykiske plager. Samværet med andre, der man forstår og blir forstått, betyr mye for alle mennesker. Sommerleirene på Golsfjellet er en vitamininnsprøyting før høsten og vinterens komme, sier Herland.

 

Setter pris på døvearbeidet
Fra årets sommertreff for døve som ble arrangert på Storefjell hotell.

Vil spille på lag

Frelsesarmeens seksjon for "Over 60"-gruppene har bygget opp en ramme og skapt et miljø på leirene som er fantastisk fin, de fortjener all mulig ros for jobben de gjør. Derfor er den en glede for Norges Døveforbund å få spille på lag med Frelsesarmeen gjennom et økonomisk bidrag slik at leirene kan fortsette, sier Herland.