a123

Skal sprenge grenser

Årets skoleår på Jeløy folkehøyskole skal bli grensesprengende for elevene.

 

Skal sprenge grenser
Jeløy byr på et år utenom det vanlige.

 

Søndag inntok både elever og foresatte Jeløy folkehøyskole i Moss. Et nytt og spennende skoleår har dermed startet for 65 unge mennesker.

- Vårt motto er at året skal bli grensesprengende for våre elever. Alle skal få sjansen til å prøve ut og bli kjent med nye sider av seg selv. Og jeg er sikker på at skoleåret vil gi personlig utvikling for våre elever, sier Wenche Walderhaug Midjord som er rektor ved Jeløy folkehøyskole.

 

Ryggsekk og web-TV

Årets største linje er "Backpacking Europa". Men også de andre linjene har hatt bra søkning i år. Dette gjelder også den nyeste linjen – FRAME ( foto, film og web-TV).

- Det blir spennende å følge den nye linjen for web-TV. Foruten å utvikle kunnskap innen foto og video, får elevene også ansvaret for å drifte Jeløy TV som er skolens egen web-TV-kanal. Her skal det lages reportasjer om hva som skjer på og rundt skolen, sier rektor.

 

Skal sprenge grenser
Noen av årets elever på Jeløy.

Fokuserer på "de andre" 

Årets elevkull kommer fra Island, USA, Litauen, Vietnam, Sveits og selvsagt Norge. Et av målene til skolen er at eleven ikke bare skal ha fokus på seg selv, men at de også skal tenke på de som er rundt oss. Derfor har skolen blant annet bistandsprosjekt i Tanzania og Kenya. Dessuten skal det på slutten av skoleåret være et stort fellesprosjekt som går på tvers av alle linjene.

- Alle brikkene er ennå ikke på plass i dette prosjektet, men jeg kan love at det blir både spennende og interessant for våre elever, og ikke minst grensesprengende, avslutter rektor Wenche.