a123

Skaper viktige minner

Skaper viktige minner
Maria Gazul og hennes datter Yalda skryter av feriedagene på Jeløya. Foto: Lars Kristian Singelstad

- Det er fint å kunne ta med seg disse minnene videre, det skaper en positiv energi, sier Maria Gazul. Hun er en av de som gjester Frelsesarmeens ferietilbud i sommer.

– Det er viktig for oss som familie å få gode minner sammen. Vi bruker ikke å reise så mye, så det er fint å få oppleve dette, sier Maria Gazul, som sammen med mann og datter har tatt turen til Frelsesarmeens ferieuke på Jeløya i Moss.

 

I underkant av 400 barn og voksne  

Frelsesarmeen arrangerer i år tre uker med ferietilbud for barnefamilier. Her kan familier som har utfordringer økonomisk, eller på andre måter, komme og få en uke med avslapning og gode opplevelser.

– De som kommer hit er folk vi møter og har kontakt med gjennom året. Folk som har en strevsom hverdag og som savner å gjøre noe annet. Det kan gjøre godt å få et avbrekk, pakke kofferten og reise bort en uke i løpet av sommeren, sier Elin Herikstad, leder for velferd og utvikling i Frelsesarmeen.

Sammen med rundt 20 ledere tar hun i mot familier fra ulike deler av landet denne uka. I løpet av tre uker er i underkant av 400 barn og voksne innom Frelsesarmeens eiendom på Jeløya. Programmet er variert. Det er lagt opp til utendørsaktiviteter, en tur på Tusenfryd, fellesmåltider og andre aktiviteter.

 

Tar med seg minnene videre 

Tirsdag var Frelsesarmeens samarbeidspartner, Mester Grønn, innom for å lære feriegjestene å binde blomsterkranser. På grunn av litt ruskete vær, var gymsalen arena for blomsterbindingen. Det la imidlertid ingen demper på humøret. Små og store koste seg sammen og stadig flere hoder ble dekket av blomsterkranser.

Skaper viktige minner
Tirsdag var Mester Grønn på besøk på Jeløy. Ledere og deltagere på Frelsesarmeens ferietilbud fikk prøve seg på blomsterbinding.

Maria Gazul og familien er på ferieuka for første gang. Til nå har de kost seg og håper på fine dager resten av uka.

– Det betyr veldig mye for oss å oppleve dette. Vi har en vanskelig økonomisk situasjon. Da er det fint å kunne ta med seg disse minnene videre, det skaper en positiv energi, sier hun og understreker at det betyr mye for barna.

– Jeg synes det er veldig fint at det finnes en slik mulighet. Spesielt viktig er det for barna. Disse dagene kan de ta med seg resten av livet. Også for oss voksne er det fint å kunne treffe andre i samme situasjon og blir kjent med hverandre. Jeg må bare si tusen takk for at det finnes et slikt opplegg, sier Maria.