a123

Skuespillere besøkte Slumstasjonen

Skuespillere besøkte Slumstasjonen
Skuespiller Georg (nærmest) lyttet nøye til hva Elin Herikstad fortalte da han besøkte Frelsesarmeens slumstasjon. Foto: Silje Gjeruldsen

Og resultatet ble TV-innslag på NRK Super.

– Hva skal vi putte i posene?

Mari, Magnus og Georg ser seg rundt på lageret til Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo. De pakker ivrig ned litt av hvert som befinner seg i hyllene og får bekreftende blikk fra de ansatte om at jobben de gjør er god. Trioen er med i Oslo Nye Teaters oppsetning av musikalen «Oliver!» som spilles fra mars til 1. juni.

Hjalp til

NRK Super har fulgt de unge skuespillerne i forberedelsene til musikalen. Historien om Oliver Twist og skildringene av nøden i London på 1800-tallet kan nok for mange oppleves fjernt og uvirkelig. Derfor var ønsket at barna skulle få besøke Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo.

Mari, Magnus og Georg tar med seg posene og går raske skritt. De vet de har en viktig oppgave.

– Vær så god! Sier de i kor idet de leverer en fullpakket matpose til en av Slumstasjonens gjester.

Gjorde inntrykk

Leder for velferd og utvikling i Frelsesarmeen, Elin Herikstad, fortalte om arbeidet Frelsesarmeen driver, hvilke behov hun ser i dagens Norge og hva man kan gjøre for å hjelpe barn og unge som lever i fattigdom.

Georg Devendra Apenes, en av de unge skuespillerne som spiller «fattig», lyttet intenst til hva Herikstad fortalte og konkluderte.

– Det blir annerledes å spille i «Oliver!» nå.

Se Elin Herikstad møte barna fra musikalen «Oliver» på NRK Super torsdag 2. mai kl. 19.