a123

Sokker gir rusavhengige arbeid

Sokker gir rusavhengige arbeid

Strikkelysten til nordmenn gir sysselsetting til rusavhengige i Frelsesarmeens arbeidstiltak.

Sokker gir rusavhengige arbeid
Pål Henriksen, leder ved Jobben.

I samarbeid med ukebladet Familien oppfordrer Frelsesarmeen strikkeglade nordmenn til å strikke sokker og sende til armeen. Sokkene som kommer inn i «Sokker som varmer»-aksjonen blir delt ut ved Frelsesarmeens mange hjelpetiltak over hele landet.

Varme i tre ledd

Selve sorteringen, oversikt over hvor mange som skal til hvilke tiltak og utsendelsen, er det rusavhengige eller tidligere rusavhengige som står for. For dem betyr det verdifullt arbeid, sier Pål Henriksen, daglig leder ved Jobben, Frelsesarmeen lavterskel arbeidstreningstilbud.

‒ Nå kan Jobben-deltakerne bidra for andre mennesker og ta del i omsorgen de kanskje på et tidspunkt mottar selv. Dette er et stykke arbeid som betyr sysselsetting og som utgjør en stor forskjell for dem. Et par strikkede sokker er varme i tre ledd: varme for de som strikker og gir det fra seg, varme for de som er med på sorteringen og varme for de som mottar det, sier Henriksen. 

Rørt over rekord mange sokker

13.000 par hjemmelagde sokker kom i posten via «Sokker som varmer» i fjor.

‒ Vi har delt ut sokkene til mange som har stor glede og nytte av dem. Folk fra hele landet sendte hjemmestrikkede sokker til oss, og de er jo så fine også, sier Marianne Nybo, leder ved Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo.

Sokker gir rusavhengige arbeid
Ingvild Hagen, redaktør i Familien.

Ingvild Hagen, redaktør i Familien er overveldet over den store responsen. De hadde i utgangspunktet håpet på 1000 par, men da de så at de nådde det målet fort, håpet de på 2000.

‒ Men pakkene med sokker kom jevnt og trutt, og da vi talte opp for siste gang, ble vi både rørt og glad. Rørt fordi så mange hadde gjort seg så flid med strikkingen og lagt ved hyggelige brev og kort, og glade fordi vi visste at sokkene ville blir tatt godt imot av de mange som trenger varme på føttene sine, sier Hagen.

Mer enn sokker

Fordi behovet er stort for varmende ull til kalde føtter, oppfordrer Frelsesarmeen og Familien igjen til strikkeglede. I fjor kom det inn flest sokker til barn, så sokker til ungdom og voksne er også velkomne. Det opplyser markedskonsulent i Frelsesarmeen, Richard Aune.

‒ I tillegg vil vi ikke begrense strikkingen til kun sokker, så dersom noen vil strikke luer, skjerf eller lignende vil vi sette stor pris på det også, understreker Aune.

 

Postadresse for strikketøy:
Frelsesarmeen
Postboks 6866 St. Olavs Plass, 0130 Oslo.
Merk: Sokker som varmer.

Frist: fortløpende og ingen sluttdato.