a123

Starter gatefotball i Larvik

– Gatefotballen er en fin arena for sosial trening, mestring og motivasjon, sier Bjarte Kringlemoen, nyansatt leder for gatefotballen i Larvik.

Starter gatefotball i Larvik
Frelsesarmeen i Larvik starter opp gatefotball i september. Her fra NM i gatefotball i Oslo i fjor. Foto: Lars Kristian Singelstad

Frelsesarmeens gatefotball har siden oppstarten i 2005 blitt et svært populært tilbud. Målgruppen er hjemløse, rusavhengige, og andre marginaliserte grupper, der målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger. I dag driver Frelsesarmeen gatefotball i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tønsberg, Egersund og Haugesund . Nå startes det også opp lag i Larvik.

 

Treningsstart 7. september

– Vi satser på å få etablert en treningsgruppe i høst. Allerede 7. september starter vi opp med første trening, sier Bjarte Kringlemoen, som er ansatt som leder for Frelsesarmeens gatefotball i Larvik.

Kringlemoen er utdannet ergoterapeut og har blant annet videreutdanning i fysisk aktivitet i psykisk helsearbeid. Han har tidligere blant annet jobbet på psykiatrisk avdeling ved Lovisenberg sykehus. De siste seks årene har han bodd i Larvik og jobbet med attføring i iFokus. Nettverket han har opparbeidet seg i Vestfold-byen vil han bruke i den nye jobben.

– Det er flere av jobbsøkerne jeg har jobbet med som er i målgruppen for å bli med på gatefotball. Noen av dem har kommet videre med skole og jobb, andre er fortsatt i oppstartsfasen, sier Kringlemoen.

Ronny Sannes blir også med som frivillig rundt laget. Han har hatt mange trenerstillinger og verv innen fotballen i Larvik og har også spilt aktiv selv. I dag er han blant annet trenerkoordinator i Nesjar og har tidligere trent mange aldersbestemte lag i klubben, inkludert A-laget.

– Han har stor motivasjon for å ta fatt på arbeidet med gatefotballen, og ønsker å bidra til at det blir en god sosial og fotballfaglig arena, sier Bjarte Kringlemoen, som også har en solid fotball-bakgrunn.

 

Lavterskel-tilbud med rom for alle

Den tidligere keeperen har spilt til sammen 9 år i 2. divisjon, i henholdsvis Larvik Fram, Eidsvoll Turn og Kjelsås. I tillegg har han ett år på nest øverste nivå for Skeid.

Kringlemoen håper å få til en treningsgruppe med folk på ulikt sted i livet.

– Noen har kanskje kommet seg videre i skole og arbeid, mens andre fortsatt sliter med rus. Å se at noen har klart å komme videre kan være en motivasjon for de som fortsatt sliter, sier han.

Det blir trening hver mandag fra klokka 20.00 – 21.30. I tillegg stiller Frelsesarmeen i Larvik opp med kveldsmat. De vil også ha et nært samarbeid med Frelsesarmeens gatefotball i Tønsberg, med mulighet for fellestrening og treningskamper.

Bjarte Kringlemoen er klar på at det nye tilbudet i Larvik er et lavterskel-tilbud med rom for alle.

– Gatefotball er en fin arena for sosial trening, mestring og motivasjon. Et lyspunkt og fristed i hverdagen. Dette kan være en av flere viktige ting for at mennesker kan komme seg videre i livet.