a123

Stas med den sorte gryte

Stas med den sorte gryte

Det klirret godt i gryta da hundrevis av giverglade barn fra barnehager i hele Oslo møtte til barnehagedagen på Frelsesarmeen.


En krakk var satt foran Frelsesarmeens innsamlingsgryte så barnehagebarna selv kunne klatre opp å putte kronestykkene i den sorte gryta. Ved siden av var flere sorte sekker fylt til randen med julegaver innpakket i rødt papir, levert av små barnehender.

- Jeg putta penger i gryta, sa Max (4) fornøyd.

- Det er en god gave! Konstaterer han selv.

Barnehagedagen er et arrangement for å markere julegryta. Frelsesarmeen har lang tradisjon med å ta imot giverglade barnehagebarn på universitetsplassen.

Stas med den sorte gryte
Barn fra Frelsesarmeens barnehager hadde en sjarmerende fremføring av julebudskapet.

- Men fra og med i fjor valgte vi å flytte arrangementet inn, forteller Annette Gilbrant, virksomhetsleder for Frelsesarmeens barnehager.

- Da kan barna komme inn i varmen og spise matpakka si og få litt pepperkaker og saft. Samtidig får Frelsesarmeens barnehager vist seg frem og fortalt julebudskapet gjennom en musikalsk juleforestilling, forteller hun.


En av englene som snart skal på scenen er Sean Lucas (5) fra Frelsesarmeens barnehage i Drøbak.

- Vi skal synge Et barn er født i Betlehem og sånn. Også noen andre sanger jeg ikke kan. Jeg skal ha på meg englekappe! Forteller han stolt.