a123

Statsrådsbesøk til Soldammen

Statsrådsbesøk til Soldammen
Barne -og familieminister Solveig Horne fikk servert suppe og kakao i Soldammens lavvo. Foto: Soldammen/Frelsesarmeen

Fredag besøkte barne- og familieminister, Solveig Horne, Frelsesarmeens barnevernsintitusjon i Hølen.

‒ Vi opplevde statsråd Solveig Horne som oppriktig interessert og lydhør i forhold til utfordringene vi står ovenfor når det gjelder avtaler og anbud, sier Lisbeth Sjemmedal, institusjonsleder på Soldammen gård. 

Gjorde inntrykk

Statsråden ble fraktet i hest og kjerre til gården og fikk spise suppe og drikke kakao i Soldammens egne lavvo. I tillegg fikk hun omvisning av daglig leder, Lisbeth Sjemmedal og avdelingsleder Morten Blix. Sjemmedal var svært fornøyd med fredagens besøk.

‒ Vår opplevelse var at hun hadde oversikt og kunnskap om hva som rører seg i institusjonene. Hun virket opptatt av stabiliteten rundt barna som er under omsorg og hvor mange relasjonsbrudd barna og ungdommene har, forteller hun. 

‒ Vi tror det gjorde inntrykk på statsråden at barn ned i 8-9 års alderen allerede kan ha en rekke relasjonsbrudd bak seg med ulike plasseringer og flyttinger.

Skreddersydde løsninger 

 Hun var glad for at Solveig Horne tok seg tid til å besøke Soldammen og lytte til Frelsesarmeens erfaringer. 

‒ Vi tror at det beste for de fleste barn, som ikke kan vokse opp hos egne foreldre, er å vokse opp i fosterhjem. Men noen barn har imidlertid så store utfordringer i livene sine, at det er likevel er nødvendig med opphold på institusjon, sier Sjemmedal.  

Derfor er Soldammens tilbud svært viktig for de fire barna som bor der nå. 

‒ Frelsesarmeen ønsker å peke på at barnehjem er en god løsning for de rette barna - som et sted hvor de kan få et verdifullt pusterom i en periode i livet, og hvor de kan skape nye og mer stabile relasjoner, avslutter hun.

 

Om Soldammen gård

  • Frelsesarmeens barnevernsinstitusjon
  • 13 barn og ungdommer bor her
  • Dyr på gården, lavvo og BMX-bane 
  • Tiltakskjede fra plassering i institusjon til fosterhjem
  • Ligger i Hølen, Vestby kommune