a123

Sterk økning i Frelsesarmeen

Stadig flere ønsker å bli medlem i Frelsesarmeen.

 

Sterk økning i Frelsesarmeen
En søndag i oktober i fjor ble 13 nye tilhørige tatt opp i Stavanger korps. Foto: Frelsesarmeen

 

Medlemsstatistikken for de tre siste årene er hyggelig lesning for Frelsesarmeen i Norge. I tidsrommet 2009-11 har det kommet til 244 nye medlemmer.

- Dette er en veldig hyggelig utvikling, sier kommandør Clive Adams i Frelsesarmeen. I dagens samfunn møter nesten alle trossamfunn utfordringer med rekrutteringen, så da blir dette spesielt inspirerende lesing. I tillegg ser vi at mange av de som nå tilslutter seg Frelsesarmeen er yngre mennesker, sier Adams.

 

Mange årsaker
Sterk økning i Frelsesarmeen
Kommandør Clive Adams. Foto: Frelsesarmeen

Lederen for Frelsesarmeen i Norge tror det er ulike årsaker til økningen i medlemskap, men han tror ønske om å tilhøre et felleskap er sterk hos mennesker.

- Frelsesarmeen skal møte mennesker med varme og åpenhet, og vi skal være til for andre. Jeg tror mange ser på Frelsesarmeen som sitt åndelige hjem, der de får møte Jesus og får oppleve Guds velsignelse og veiledning, sier han.

 

Startet med julegryta

Anita Granli Johansen og Alf Johansen ble tilhørige i Fjellhamar korps i fjor.

- Det startet med at vi hadde lyst til å gjøre en frivillig innsats for Frelsesarmeen før jul, forteller Anita.

Etter å stått vakt ved julegryta på Strømmen ble de invitert opp på møte i Fjellhamar korps.

- Vi følte oss med en gang velkomne og satt stor pris på de flotte menneskene vi møtte. Etter hvert begynte vi å gå regelmessig på møtene, sier hun.

 

Møtt med respekt
Sterk økning i Frelsesarmeen
Anita Granli Johansen og Alf Johansen. Foto: Frelsesarmeen

- Det som er fint med Frelsesarmeen er at de ikke prøver å påtvinge deg et spesielt standpunkt, men at de møter deg med respekt for den du er, sier Anita.

Etter at Anita og Alf ble tilhørige har de også begynt å ta med seg venner på møtene på det lokalet korpset.

- Vi prøver å komme så ofte vi kan, og vi er veldig glade for å ha kommet inn i et så godt miljø som korpslederne Erna og Njål Djurhuus har skap her på Fjellhamar, sier Anita.

 

To former for medlemskap

I Frelsesarmeen finne det to forskjellige former for medlemskap; tilhørig og soldat.

Den som vil bli frelsessoldat må være over 15 år, ha en personlig og levende tro på Jesus, og ha et ønske om å dele troen med andre i ord og handling. Man må skrive under på det som kalles "Frelsessoldatens pakt", som består av de tretten troslærepunktene og ti punkter om kristen livsstil.

En tilhørig er et medlem av Frelsesarmeen som ikke bruker uniform. Det eneste kravet til en tilhørig er at han/hun tror på Jesus som sin frelser.

 

Statistikk: Soldater og tilhørige

År

Nye medlemmer

2009

+83

2010

+39

2011

+122