a123

Suppe, såpe, frelse i 125 år

Suppe, såpe, frelse i 125 år
Anna Rebecca Solevåg er fornøyd med resultatet av jubileumsboken til Frelsesarmeen. Foto: Jarle Stokland

Jubileumsboken om Frelsesarmeen er lansert.

- Det har vært både morsomt, spennende og krevende å jobbe med denne boken, sier Anna Rebecca Solevåg som har vært redaktør for jubileumsboken. De siste to årene har hun sammen med sin redaksjon gjort utvalgte dypdykk ned i Frelsesarmeens lange historie i Norge.

 

Endringer og utfordringer 

Jubileumsboken ”Suppe, såpe, frelse siden 1888” markerer at Frelsesarmeen har vært i Norge i 125 år. Boka legger særlig vekt på utviklingen de siste 25 årene. Sentrale medarbeidere i Frelsesarmeen forteller om endringer og utfordringer som bevegelsen har møtt siden 1988, og om nyskapende tiltak som babysang, suppebuss, fotballag og gatehospital.

- Det er stor forskjell på Frelsesarmeen i dag og for 25 år siden. Vi har blitt mye mer moderne og tatt i bruk nye virkemidler som visuell profil, nettsider og sosiale medier. Det er viktig for Frelsesarmeen å være en synlig bevegelse og vise at vi er en åpen og inkluderende kirke, sier Rebecca som også er soldat i Stavanger korps. 

 

”Suppe, såpe, frelse”

Boken er delt inn i fire deler som skal vise noe av mangfoldet i bevegelsen: I nærmiljøet, I samfunnet, I utvikling og I verden. I tillegg innholder boken et stort utvalg med bilder fra Frelsesarmeens arbeid gjennom 25 år, og disse forteller historien på sin egen måte.

- Slagordet ”Suppe, såpe, frelse” oppsumerer hva Frelsesarmeen gjør og er. Det handler om å forkynne et enkelt, men radikalt frelsesbudskap og å rekke ut en hånd til medmennesker, sier Rebecca.

 

Jubileumsboken kan kjøpes i Frelsesarmeens nettbutikk.

 

Suppe, såpe, frelse i 125 år
Mange hadde kommet til boklanseringen på OKS, torsdag kveld. Foto: Jarle Stokland