a123

Teller ned til Paralympics

Teller ned til Paralympics
Foto: IHQ

Frelsesarmeen åpner OL-utstilling på hovedkvarteret i London.

 

På onsdag skal OL-ilden på nytt tennes i London. Denne gangen er det de Paralymiske lekene som skal sette sitt preg på verdensbyen. For å feire denne begivenheten ble det nylig åpnet en OL-utsilling på Frelsesarmeens internasjonale hovedkvarter (IHK) i London.

 

Inspirert av OL

En av installasjonene på utstillingen heter ”terrengsykkelisten” og er laget av både ansatte og elever ved Frelsesarmeens Hadleigh gård i Essex. På denne gården konkurrerte noen av verdens beste terrengsyklister under OL i London. Foruten å være OL-arena har Hadleigh gård en lang historie med å hjelpe arbeidsledige og voksne med spesielle behov i opplæring og sysselsetting.

 

Teller ned til Paralympics
Fra OL-utstillingen til Frelsesarmeen. Foto: IHQ

 

Stolte elever

- Det var herlig å se hvordan elevene jobbet med å sette sammen alle bitene i installasjonen. Vi er også svært stolte av det ferdige resultatet, og vi håper publikum vil sette pris på den flotte skulpturen, sier Kevin Sims som jobber ved kommunikasjonsavdeling ved IHK.

 

Fra hele Storbritannia

På utsilingen finnes det også arbeider fra Frelsesarmeens sentre over hele Storbritannia. Noen har valgt OL som tema for sine arbeider, mens andre har valgt et helt annet budskap. Både tidligere hjemløse, mennesker uten arbeid og eldre bidrar på utstillingen. Også etablerte kunstnere bidrar med verk som gjenspeiler de olympiske/paralympiske verdier.

Utstilingen vil være åpen for publikum til og med september.