a123

Tester grenser på barnefestival

Tester grenser på barnefestival
Foto: Ranveig Nordgaard

Det ble høye svev og høye hyl da Frelsesarmeen tok med 99 barn fra barnefestival på en oppfriskende og utfordrende aktivitetsdag.

Tester grenser på barnefestival
Klatreløypa endte med en zipline, til stor begeistring for de fleste. Foto: Ranveig Nordgaard

- Åh, det var kult! Kan jeg prøve igjen? Katarina fra Kongssvinger har akkurat kommet susende over hodene våre på en zip-line, som endte en høythengende, utfordrende klatreløype. Like etter suser ei til inn i nettet på enden av zip-linen. Det er fullt av liv og leven, barn og voksne. Frelsesarmeens årlige barnefestival på Jeløy har for første gang tatt med alle til Våler Kickoffsenter. En aktivitetspark mellom store åkre, langt ut på landet, der man virkelig kan få utfordret lekelysten.

Duften av lunsj har nådd opp til klatreparken og trekker oss ned til et stort friareale ved en lavvo, dekket av stekeos fra en real grill-lunsj. 99 barn og 48 voksne/ledere snakker ivrig sammen, om hvor mange sekunder de holdt seg på rodeo-oksen, hvem som vant strikk-basket, om de tok den grønne eller den blå klatreløypa og hvor godt de traff med paintball.

Mestring

Om det er barna eller de voksne som koser seg mest er vanskelig å si. Ei som er oppspilt og veldig fornøyd med dagen så langt er leirsjef Laila Granseth.

- Dette er jo kjempebra! Her kan alle utfolde seg og få testet litt grenser. Jeg kjente det selv da jeg skulle opp i klatreparken, innrømmer hun, og forteller om mestringsfølelsen hun kjente på da hun stod med bena trygt nede på gjørmete jord igjen etter luftige svev og vertikale utfordringer.

- Tenk på den mestringsfølelsen mange av barna vil kjenne på da!

Et av sommerens kraftigste regnskyll har nettopp passert. Jorden er stinn av vann, og gjørmen spruter.

- Jeg tror det kan være godt for flere her å bli kliss våte, kjenne at tærne blir skrukkete. Vi har jo dusj og tørre klær. Mange her har nok stort sett asfalt under beina, mener leirsjefen.

- Hallo der nede! roper ei oppspilt jente fra Stavanger som farer forbi på en enorm zip-line som krysser hele lunsjarealet. Tilbake får hun oppmuntrende heiarop.

 

Tester grenser på barnefestival
Rodeo var stas, også for de minste. Foto: Ranveig Nordgaard

Priveligert 

 

Det er Lailas første år som leirsjef. Frem til nå synes hun alt nesten har vært for enkelt.

- Det er kjempemorsomt å være leirsjef, et virkelig privilegie. Jeg elsker jo å være med unger, så denne rollen passer meg helt perfekt.

Men hun vil ikke ta all ære for en knirkefri barnefestival helt selv.

Vi er 48 voksne med i år. Mange bruker en ferieuke på å være ledere her så barna skal få mulighet til å dra på denne ferien. Det hadde ikke vært mulig uten dem!

Tester grenser på barnefestival
Leirsjef Laila Granseth Foto: Ranveig Nordgaard

Gruppa til Laila begynner å bevege på seg. Hun tar en titt på aktivitetsarket for å se hvilken aktivitet som står for tur.

- Oj! Kom igjen! Skal vi gå å slå hverandre ned fra en pinne? ler hun, mens hun får med seg ledergruppa opp til låven hvor en oppblåsbart kamparena venter.

Lekelysten står det i allefall ikke på!

 

Flere bilder:

Tester grenser på barnefestival
Klare til vennskapelig kamp. Foto: Ranveig Nordgaard

 

Tester grenser på barnefestival
Spente barnefestival-deltakere Foto: Ranveig Nordgaard

 

 

Tester grenser på barnefestival
Også de minste fikk prøve seg på klatring. Foto: Ranveig Nordgaard