a123

Tillitserklæring fra regjeringen

Tillitserklæring fra regjeringen
Helseminister Bent Høie på besøk hos Gatehospitalet i Oslo. Foto: Lars Kristian Singelstad/ Frelsesarmeen

Frelsesarmeens rusomsorg markerer 125 års arbeid og åpner Gatehospital i Bergen.

‒ Vi har i alle år jobbet for å se behovene i samfunnet og kjempet for å mette disse. I år markerer vi 125 spennende og utfordrende år med å tilrettelegge for enda flere tilbud for rusmiddelavhengige, sier Knut Haugsvær, leder for Frelsesarmeens rusomsorg.

Takknemlig for satsning

På årets statsbudsjett ble 20 millioner kroner bevilget til åpning av gatehospital i Bergen. 

‒ Det er klart vi var spente på hvem som skulle drive Gatehospitalet i Bergen, men vi håpet selvfølgelig at det ble oss. Vi har drevet Gatehospitalet i Oslo i 10 år og har god erfaring fra arbeidet som drives der.

Haugsvær er imidlertid takknemlig for tilliten regjeringen viser.

‒ Vi innehar spesialkompetansen, vi vet at vi har tillit hos brukerne og ser at tilbudet vårt i Oslo brukes aktivt. Det som gjør åpningen av gatehospital i Bergen spesiell er at regjeringen har bedt oss om å åpne det‒ og det må være, fordi de som oss, ser at det er kjempeviktig.

Usikker fremtid for de ideelle

‒ Vi er glade for at regjeringen har lagt frem sin opptrappingsplan for rusfeltet. Man er avhengig av et løft og det er viktig at det satses på god behandling og at kommunene følger opp. Han er allikevel bekymret for fremtiden til de ideelle.

‒ Det er de ideelle som har bygget opp rusomsorgen. Vi har vært innovative og stått løpet ut gjennom ulike tider. Det som uroer meg i jubileumsåret er at EU-lovgivning skal gjøre det umulig for Frelsesarmeen og andre ideelle å være på banen, sier Haugsvær og utfordrer:

‒ Vi håper fremtiden vil romme også de ideelle aktørenes tilbud, det får være dagens påminnelse og utfordring til kommuner og regjering.

Gatefotballen 10 år

‒ Det er den beste rehabiliteringen jeg noensinne har fått, forteller en av gatefotballens spillere. 

Frelsesarmeen har drevet med gatefotball som konsept siden 2005, første gang i Homeless World Cup og hvert år siden det. 18. februar samler Frelsesarmeens gatefotball nærmere 100 tidligere landslagsspillere i Oslo for å feire Gatefotballens 10-års jubileum.

‒ Vi ser at veldig mange spillere har stort positivt utbytte av deltakelsen i gatefotballen, både lokalt og på landslaget, derfor er dette et arbeid vi fortsetter å prioritere!

Markering

Torsdag 18. februar kl. 19 inviterer Frelsesarmeens rusomsorg til jubileumsfeiring i Frelsesarmeens storstue i Oslo «Templet». Adresse: Kommandør T.I. Øgrims plass 4. Det blir historisk tilbakeblikk, en smak av dagens rusomsorg, sterke historier og musikk.