a123

Tråkket til for Others

Tråkket til for Others
Bo Christoffer Brekke, Jan Størksen og Andrew Hannevik vel i mål på Lindesnes etter fire uker på sykkelsetet. Foto: Johannes Worsøe Berg

Søndag var syklistene fra Frelsesarmeen i mål etter å ha syklet fra Nordkapp til Lindesnes for å sette fokus på Others, Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel.

‒ Turen har gått bra på alle måter. Syklinga har gått fint og vi har nok blitt noe sprekere siden første etappe. Vi har også fått god respons undervegs, sier Bo Christoffer Brekke, daglig leder i Others Norge.

Sammen med Jan Størksen, daglig leder i Others Global og Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen, startet han på Nordkapp 25. juli.

Prosjektet er et samarbeid med Kitch`n Foundation for å sette fokus på Others, Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel.

 

Tråkket til for Others
Others gir arbeidsplasser til 1600 personer i Bangladesh, Pakistan, Kenya og Moldova. Foto: Jan Størksen

 

Skaper arbeidsplasser

Hovedmålet til Others er å skape arbeid til de som faller utenom alle andre muligheter, på grunn av fattigdom, sosiale utfordringer, trafficking eller prostitusjon.

Others har prosjekter i Bangladesh, Pakistan, Kenya og Moldova.

I år er 1600 mennesker sysselsatt gjennom Others.

‒ De får ikke bare en rettferdig lønn, men fellesskap og ofte opplæring i viktige områder som helse, rettigheter og økonomi, forteller Jan Størksen, daglig leder i Others Global.

 

Samarbeider med Kitch'n

På turen sørover var sykkelfølget innom mange Kitch'n butikker. Butikkjeden har Others-produkter som en del av sitt sortiment. I tillegg har det vært oppdateringer i sosiale medier undervegs.

Senere i høst kommer en bok om Others og sykkelturen. Boka vil blant annet innehold flotte bilder tatt av fotograf Johannes Worsøe Berg.

 

Tråkket til for Others
På de siste etappene fikk sykkel-gutta selskap av blant andre ledelsen i Kitch'n og Frelsesarmeens rusomsorg i Stavanger. Foto: Johannes Worsøe Berg

 

Mulighet til å starte et bedre liv

Bo Christoffer Brekke forteller at folk har kjøpt Others-produkter etter å ha blitt kjent med konseptet gjennom sykkelturen.

‒ Jo mer salg, jo flere arbeidsplasser kan vi skape. Vi håper at dette gjør at folk får øynene opp for Others og handler hos oss, sier han.

For mange er muligheten for jobb en vei ut av prostitusjon, stigma og fattigdom. Dette kan være den eneste muligheten de har til å starte et bedre liv. En mulighet til å skape en bedre framtid for sin familie.

‒ Både inntekt, verdighet, mestring og stolthet er viktig for alle mennesker. Derfor mener vi at dette er den beste måten å hjelpe folk på. Others skal være et selvhjelpende prosjekt – en bærekraftig måte å hjelpe folk på. Handelsforholdet skal være likeverdig og rettferdig for begge parter, sier Bo Christoffer Brekke.