a123

Tradisjonell norsk julepynt på akuttovernatting

Tradisjonell norsk julepynt på akuttovernatting
Nok en gang stiller Mester Grønn opp for Frelsesarmeen. Akuttovernattingen på Teisen var et av stedene som i år ble julepyntet. Foto: Kristianne Marøy

For femte gang pynter Mester Grønn hos Frelsesarmeen. Fire tiltak blir pyntet til fest.

– Vi har med oss ganske mye til de stedene vi pynter. Vi vil gjøre det ordentlig når vi først tar oppdraget. Selv om kostnadene til Mester Grønn ikke er så stor, er jo ut-prisen stor, forklarer Helene Skaar Jacobsen, prosjektleder i Mester Grønn

I år har de pyntet i Porsgrunn korps, Behandlingssenteret Stavanger, akuttovernattingen på Teisen og Bakkegaten Bo- og behandlingssenter.

Ansatte gjør jobben på fritiden.

 

Dette er femte året bedriften pynter hos Frelsesarmeen.

Linda Flak, daglig leder hos Mester Grønn Kolsås, har møtt opp på Teisen Akuttovernatting sammen med flere av sine ansatte.

– For to år siden var jeg med og pyntet varmestua i Sandvika. Det var meningsfylt, derfor gjør jeg det igjen. Jeg har alltid likt frivillig arbeid, sier Flak.

 

Tradisjonell norsk julepynt på akuttovernatting
Denne gjengen pyntet på Behandlingstunet i Stavanger. Foto: Kristoffer Ask Hansen

 

– Hva tenker du om å pynte på en akuttovernatting for flyktninger?

– Vi har ikke noe kristent budskap i pynten vår. Og lederne her vil ha den norske pynten. Jeg synes det er fint at asylsøkerne får se hvordan vi gjør det i Norge. Barna får se juletreet. Det er fint. Jeg synes selv det er hyggelig med blomster. Prikken over i-en i et hjem. Det synes sikkert mange utenfra også; og de ser at noen ønsker dem velkommen med hyggelige ting.

Teamet fra Mester Grønn har med seg julestjerner, svibler og noen grupper i tillegg til juletrær og julepynt.

– Vi ble enige om at det skulle være mest mulig likt de fleste norske hjem, sier de mens de pynter både ute og inne.

 

Mester Grønn og Frelsesarmeen har hatt et langt og godt samarbeid, hvor overskuddet av posesalget i Mester Grønn butikkene går til Frelsesarmeens arbeid. Dette gir omtrent en million kroner til Frelsesarmeens ulike prosjekter hvert år. På diskene i alle butikker er også Frelsesarmeens innsamlingsbøsser et fast innslag, slik at de som ønsker kan gi et ekstra bidrag.