a123

Trenger frivillige på akuttovernatting for flyktninger

– Dette er en fin mulighet til å hjelpe folk i en vanskelig situasjon, sier Elin Herikstad, leder for Frelsesarmeens seksjon for Velferd og utvikling. Frelsesarmeen åpner på oppdrag fra UDI akutt-overnatting på Teisen i Oslo og trenger frivillige.

Frelsesarmeen åpner på oppdrag fra UDI akuttovernatting for flyktninger som kommer til Norge. Her vil barnefamilier og enslige voksne asylsøkere få overnatting i 1-3 til netter mens de venter på plass i asylmottak.

Frelsesarmeens engasjement går over 6 måneder. Akuttovernattingen har en kapasitet på 250 sengeplasser.

Flere seksjoner og ulike tiltak i Frelsesarmeen er i gang med arbeidet og tirsdag 22. september kommer de første flyktningene. Det vil være døgnbemanning på stedet, som vil bestå av både fast ansatte og frivillige.

 

Trenger forskjellige folk til ulike oppgaver

Vi søker nå etter frivillige som kan bli med og hjelpe til.

– Det er mange engasjerte som ønsker å bidra. Både personell som jobber i Frelsesarmeen og frivillige, men vi har behov for enda flere. Dette er en fin mulighet til å bidra med å hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon, sier Elin Herikstad, leder for Frelsesarmeens seksjon for velferd og utvikling.

 

Hva innebærer det å være frivillig?

Vi søker etter frivillige som kan bidra med ulike oppgaver som å dele ut mat, steke vafler, prate med folk, aktivisere barn og gjøre andre praktiske oppgaver.

Det vil bli satt opp en turnus, der frivillige stiller opp på dag, kveld og natt.

 

Inviterer frivillige til informasjonsmøte

Det har vært stor pågang av frivillige som ønsker å bidra, noe som er svært hyggelig! For å få fortgang i prosessen med å sette frivillige i sving, inviteres det til et informasjonsmøte i Frelsesarmeens lokaler i Oslo sentrum, kommandør T.I. Øgrims plass 4. 

Ønsker du å være frivillig, håper vi at du har mulighet til å komme enten torsdag 1.10 kl. 18-19 eller tirsdag 6.10 kl. 18-19.

Her vil vi gi litt informasjon om arbeidet og det vil bli anledning til å sette seg opp på vakter fremover.

For å være frivillig må du være over 18 år og ha politiattest.

Du kan søke om politiattest her.

Ved søknad, husk å legge ved dokument fra Frelsesarmeen. Det finner du her.