a123

Trenger frivillige til VM i gatefotball

Trenger frivillige til VM i gatefotball
- Dette er det største arrangementet for Frelsesarmeen siden TV-aksjonen i 1995, forteller Agnethe Kristín Mikkelsen, frivillighetskoordinator for Oslo HWC 2017. Foto: Lars Kristian Singelstad

Har du lyst til å gjøre en innsats under VM i gatefotball? I slutten av august braker fotballspillere fra 50 nasjoner sammen på Rådhusplassen i Oslo.

‒ Vi håper å få så mange frivillige at det blir et luksusproblem, sier Agnethe Kristín Mikkelsen, frivillighetskoordinator.

Påmeldingene strømmer allerede inn. Frelsesarmeen i Norge er vertskap for Homeless World Cup som går av stabelen fra 29. august til 5. september. Målet er å støtte mennesker i en vanskelig livssituasjon. For mange betyr det rusfrie timer og mulighet til å bygge et nettverk. Målgruppen er hjemløse, rusavhengige og andre marginaliserte grupper der målet er å skape positiv vekst i spillernes liv, gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.

 

Ønsker å gi spillerne en opplevelse for livet

Når 576 spillere fordelt på 72 lag, kommer til hovedstaden, kreves det god organisering.

‒ Vi trenger 350 frivillige til å gjøre en innsats både før, under og etter arrangementet. Det ville bli enormt dyrt hvis vi skulle ansatt folk, sier Agnethe Kristín Mikkelsen som er den eneste med øremerket stilling.

Det er Frelsesarmeens rusomsorg i Oslo som står for den praktiske gjennomføringen. Regjeringen støtter Homeless World Cup i Oslo med 15 millioner kroner.

‒ Vi ønsker å gi spillerne en opplevelse for livet. Vi har derfor en egen tolk/guide-funksjon som jeg kaller hyrder. Disse skal møte lagene på flyplassen, vise vei til hotellet og være der for dem underveis.

I tillegg kommer det 20-30 offiserer fra hele verden som skal følge opp spillerne.

‒ Når folk drar hjem til sitt land, har de et liv og et håp som venter dem der, og de vet de at de kan ta kontakt med Frelsesarmeen.

 

Tar bostedsløshet på alvor

Homeless World Cup har blitt arrangert siden 2002. Frelsesarmeen setter sitt preg på cup’en med egen logo, skjold og uniformer. Det blir også bygd opp en liten kirke på Rådhusplassen hvor folk kan få samtale eller bare være for seg selv.

‒ VM i gatefotball blir synlig i byen og viser at Frelsesarmeen ser behov, forsøker å løse dem og tar bostedsløsheten på alvor. Dette er det største arrangementet for Frelsesarmeen siden TV-aksjonen i 1995. Siden jeg har min oppvekst i organisasjonen og er soldat, føler jeg meg kjempeheldig som har blitt spurt om være frivillighetskoordinator. Jeg gleder meg til å stå på døgnet rundt. Dette blir grineflott!

Ønsker du å være med som frivillig? Registrer deg her.