a123

Trenger soveposer

– Vi deler ut mange soveposer i løpet av vinteren, men har ikke nok, sier Knut Haugsvær, leder for Frelsesarmeens rusomsorg.

Trenger soveposer
Frelsesarmeens nattpatrulje i Oslo deler ut soveposer til de som sover ute og skulle gjerne hatt enda flere å gi bort. Her fra en nattpatrulje i fjor vinter. Foto: Silje Eide

Vinterkulden gjør det ekstra vanskelig for de som sover ute. De aller fleste har et sted å sove inne, men likevel er det noen som blir værende ute i kulden. Det kan være fordi de er så syke at de ikke orker å sove inne sammen med andre, eller at de har et fast sted de sover i skogen, under en bro eller i et parkeringsanlegg.

– Å kunne tilby en varm sovepose er helt enkelt en praktisk hjelp, men det bærer også noe mer med seg: Jeg bryr meg om deg, jeg ser at du har det kaldt – og jeg ønsker at du ikke skal fryse, sier Knut Haugsvær, leder for Frelsesarmeens rusomsorg.

Tilbyr overnatting i kulden

 

Soveposer kan leveres på Fyrlyset i Oslo

Trenger soveposer
Knut Haugsvær, leder for Frelsesarmeens rusomsorg. Foto: Lars Kristian Singelstad

Han forteller at Fyrlyset, Frelsesarmeens kontaktsenter for rusmiddelavhengige i Oslo, og Frelsesarmeens nattpatrulje i hovedstaden trenger mange soveposer.

– De varer ikke alltid like lenge når du ikke kan henge de opp til tørk foran peisen. Vi tar med din sovepose ut i kulden, slik at den skal varme en som fryser, sier Haugsvær.

Soveposen trenger ikke være ny, men den bør være i god stand. Ønsker du å gi en sovepose kan den leveres hos Fyrlyset.

Adressen er Urtegata 16.

 

Også ønskelig i Trondheim, Kristiansand og Stavanger

Frelsesarmeen i Stavanger ønsker også soveposer som de kan dele ut. Behovet er ikke like stort som i Oslo, men de deler ut soveposer med jevne mellomrom. Det er ekstra aktuelt nå i kaldere perioder. Soveposer kan leveres i Kongsgaten 50, mandag til torsdag mellom 10.00 og kl. 14.00.

Er soveposen brukt, er det viktig at den er vasket og i god stand.

I Kristiansand er det ikke noe prekært behov, men det er ønskelig å ha noen på lager til senere bruk.

De kan leveres hos Frelsesarmeen i Østre Strandgate 11.

I Trondheim kan soveposer leveres på Hveita dagsenter, Hvedingsveita 3 i Trondheim sentrum.