a123

Tusen takk til alle våre frivillige!

5. desember er det FNs dag for frivillig arbeid, og vi vil benytte anledningen til å takke alle våre fantastiske frivillige.

Tusen takk til alle våre frivillige!
Per Otto Nilsen deler ut mat på Slumstasjonen i Oslo. Foto: Lars Kristian Singelstad

Hver dag stiller flere tusen frivillige opp for organisasjoner som Frelsesarmeen, for idrettslaget og for lokalsamfunnet. Denne innsatsen er avgjørende for arbeidet vårt. 

En av de som stiller opp for Frelsesarmeen er Per Otto Nilsen. Tre dager i uka er Per Otto på plass på Slumstasjonen i Oslo og møter alle med et smil.

Per Otto har alltid vært aktiv i arbeidslivet, men for tre år siden fikk han diagnosen lungekreft med spredning og fikk et år igjen av legene. Etter mange runder med behandling ble Per Otto med i et medisinstudie, og turen opp til hytta som hadde tatt rundt en halv time da han var på sitt sykeste tok plutselig bare ti minutter. 

Selv om formen ble bedre, ble det lange dager hjemme. 

– Jeg våknet på morgenen rundt klokka 7 - 8 og bare gledet meg til å legge meg igjen, jeg kjedet meg. Så var det noen som tipset meg om å være frivillig hos Frelsesarmeen. 

Han tok en telefon til Slumstasjonen i Oslo, var innom for en prat tirsdag og ansatt på onsdag. Etter det har Per Otto vært på plass mandag, tirsdag og onsdag hver uke for å hjelpe til med matutdeling og andre gjøremål. 

– Dette er en vinn – vinn sitausjon. Det gjør noe med dagene, jeg går ikke rundt og tenker, og synes synd på meg selv. Det er andre mennesker som jeg må bry meg om og jobbe sammen med, det er veldig givende, forteller Per Otto. 

Internasjonal markering 
International Volunteer Day markeres for alle dem som gjør en frivillig innsats i lokalsamfunn verden over. Dagen skal vise fram den viktige innsatsen frivillige bidrar med hver dag gjennom individuell innsats, initiativer i lokalsamfunnet og frivillige organisasjoner for å stimulere til enda mer frivillig aktivitet.

Så til alle våre fantastiske frivillig – tusen hjertelig takk for den uvurderlige innsatsen dere gjør!