a123

Utfordrer den russiske mannsrollen

Utfordrer den russiske mannsrollen

Frelsesarmeen benytter anledningen i forbindelse med 2018 FIFA World Cup som går av stabelen i disse dager.

Hovedfokuset var holdninger til kvinner, da Frelsesarmeen inviterte 50 menn fra hele Russland til konferanse i forbindelse med verdensmesterskapet. De samlet seg i Moskva under overskriften “Mission Possible” og fikk mulighet til å diskutere hva det vil si å være en kristen mann i det 21. århundre.

Hvordan endre adferd overfor kvinner

Gjestetaler var Mike Stannett, major i Frelsesarmeen og regionleder i Belgia med ansvar for relasjonene til EU.

– Med referanser til Mission Impossible-filmtitlene, stilte vi spørsmålene; er det mulig å få menn og gutter til å endre sin adferd ovenfor kvinner, forteller han.

– Blant temaene var menn som kjøper sex, pornografi, vold i hjemmet og voldtekt. Vi diskuterte hvordan, selv i kristne hjem, menn kan oppføre seg på stereotypiske, sjåvinistiske måter. Andre spørsmål var: Hva er det å være mann? Hva er det å være kvinne? Hvordan kan menn gjøre en forskjell gjennom å respektere kvinner og å stå opp for deres rettigheter?

Helgen startet med et bibelstudium hvor major Vadim Khurin hjalp delegatene å oppdage hva Guds ord sier om likhet mellom menn og kvinner.

Del av større satsning

Tilnærmingen på konferansen var koblet til FNs kampanje HeForShe som oppfordrer menn til å være proaktive i å støtte kvinners rettigheter. Konferansen var også del av større kampanje rundt anti-trafficking under VM som den russiske Frelsesarmeen står bak. Dette gjøres i samarbeid med Exodus Cry, som er et tiltak som hjelper traffickingofre og andre sexarbeidere å komme ut av sexindustrien.