a123

Utstilling i London

Utstilling i London
Foto: Salvation Army IHQ

Others med utstilling i Frelsesarmeens hovedkvarter i London.

Others er Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel og har hovedsaklig produksjon i Bangladesh, men også i Pakistan Kenya, Peru og Moldova. Hovedmålsettingen er sysselsetting og kjernen i konseptet er at hvert produkt du kjøper er med på å skape rettferdig lønnede arbeidsplasser for mennesker som ellers ville hatt svært begrensede muligheter. 


Hos Frelsesarmeens hovedkvarter i London kan man nå besøke en utstilling som presenterer konseptet. Daglig leder i Others, Jan Størksen, var til stede for å åpne utstillingen i forrige uke.

Utstilling i London
Daglig leder i Others, Jan Størksen. Foto: Salvation Army IHQ

 

- Hva inneholder utstillingen, Jan?

- Utstillingen har tre personlige innganger til ordet og konseptet Others. Meningen med har vært å løfte oppfattelsen og viktigheten av Others utover den standardiserte dokumentasjonen av kvinner som sitter og syr i grupper. Det blir fort kun et vestlig ikonisk bilde på fattigdom. Tekst, bilder, utvalgte produkter, musikk og en annonse er brukt som virkemidler.


- Hvordan opplevde du at utstillingen ble mottatt?

- Vi er veldig fornøyde. Og nå under en internasjonal samling med deltagere fra alle land Others er representert i - har vi fått en flott bekreftelse både viktigheten av å løfte konseptet ut av den litt låste boksen. 

- Hva er intensjonen med dette?

- Noe ligger i svarene jeg har gitt. I tillegg er utstillingen også en internasjonal markedsføring av konseptet internasjonalt, og en god unnskyldning for å ta en prat med det vi mener kan være kommende aktører og allianser internasjonalt. Ikke minst i UK. 

 

Utstilling i London
Clement Størksen har tatt flere av bildene til utstillingen. Foto: Salvation Army IHQ

 

Les mer på siden til Frelsesarmeen internasjonalt.

Utstillingen avsluttes 26. mars.