a123

Uvurderlig frivillig innsats

Frivillige har jobbet i til sammen 9000 timer ved Oslo Slumstasjon så langt i år. De fortjener all heder for sin innsats.

− Å være frivillig gir meg mye mer enn jeg gir. Jeg har lært at det like gjerne kunne vært meg som hadde trengt hjelp ved Slumstasjonen, sier Else Mary Elsmark. Pensjonisten har vært frivillig i ett år, og hjelper til med matutdeling ved Oslo Slumstasjon fast en gang i uka.

 

Uvurderlig frivillig innsats
Da Else Mary Elsmark ble pensjonist, fant hun ut at hun hadde litt tid til overs. Da meldte hun seg som frivillig hos Frelsesarmeen. Foto: Lars Kristian Singelstad.


− Uten dere stopper Slumstasjonen opp

Stemningen er en helt annen enn vanlig ved Slumstasjonen. Belysningen er dempet og munter prat akkompagneres av bestikk som treffer tallerkener. Det lukter julemat og latteren sitter løst. Nå er det de frivillige sin tur til å bli satt litt pris på. Derfor er de invitert til julemiddag med tilhørende dessert, underholdning og gode og anerkjennende ord fra Frelsesarmeen.

− Uten dere frivillige stopper Oslo Slumstasjon opp. Spesielt nå i denne hektiske juletiden med sjauing, utdeling av mat, klær og leker, er vi helt avhengig av alle timene dere legger ned hos oss. Takk for deres store omtanke og raushet, sier Elin Herikstad, leder for velferd og utvikling, til forsamlingen på rundt 40 frivillige.

Uvurderlig frivillig innsats
Silje Monsbakken jobber hundre prosent ved siden av å komme fast til Slumstasjonen i Oslo for å hjelpe andre. Foto: Lars Kristian Singelstad


Vil gjøre mer

Silje Monsbakken har jobbet som frivillig på Slumstasjonen et halvt år. Hit kommer hun en til to ganger i uka, før hun går til sin jobb som frisør. For Monsbakken har tiden blant de som har det vanskelig i hverdagen betydd mye. Faktisk har hun latt seg engasjere så mye av å hjelpe andre, at hun har lyst til å ta sosionom-utdanningen for å kunne jobbe med dette på heltid.

− Jeg har alltid tenkt at jeg vil gjøre noe for de som har det vanskelig. Til slutt gjorde jeg noe med ønsket mitt, og meldte meg som frivillig hos Frelsesarmeen. Etter min tid her har jeg innsett at jeg ønsker å hjelpe menneskene jeg treffer her enda mer, sier Monsbakken.