a123

VM i gatefotball til Norge?

Foto: Homeless World Cup

Frelsesarmeen søker om å få arrangere VM i gatefotball i Oslo.

 

VM i gatefotball til Norge?
Skotlands herrelag vant VM i gatefotball 2011 i Paris. Foto: Homeless World Cup

 

For første gang kan VM i gatefotball bli arrangert på norsk jord. Frelsesarmeens rusomsorg søker nå om å få arrangere den store fotballfesten i 2014 eller 2015. Og søknadsfristen er allerede 9. april.

- Dette blir spennende. Vi er nå i sluttfasen med vår søknad og vi er veldig optimistiske, sier Frode Woldsund som er regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg.

 

Stort arrangement

Over 70 nasjoner deltar i VM i gatefotball eller Homeless World Cup. Fotballturneringen varer i 10 dager og om lag 1000 personer skal innkvarteres under arrangementet. Prislappen ligger på mellom 16-24 millioner kroner.

- Vi er helt avhengige av å få støtte fra staten eller andre sponsorer for å få finansiert et så stort arrangement. Så langt har vi fått 200 000 kroner fra Helsedirektoratet til prosjekteringen, sier Woldsund.

 

VM i gatefotball til Norge?
Det norske landslaget i gatefotball på vei til VM i Paris i fjor. Foto: Frelsesarmeen/Jarle Stokland

 

Viktig å synes

Norge har deltatt åtte ganger i VM i gatefotball. I år er det Mexico City som står som arrangør for mesterskapet. Hvis Oslo blir tildelt VM i 2014/15 kan Rådhusplassen bli arene for fotballfesten.

- Arrangørene er opptatt av at turneringen skal spilles på et sentralt sted. I tillegg til fotballen er det også viktig å sette fokus på hjemløshet og de som faller utenfor i samfunnet, sier Woldsund.

 

15. oktober blir det avgjort hvem som blir vertsnasjon for VM i gatefotball i 2014 og 2015.