a123

Vandret i Frelsesarmeens vugge

Frelsesarmeens historiske selskap inviterte til boklansering og byvandring i Oslo.

Vandret i Frelsesarmeens vugge
Rune Isegran er guide på Frelsesarmé-historisk grunn. Foto: Nils-Petter Enstad

 

- Kjempegøy å se at så mange er interessert i Frelsesarmeens spennende historie i Norge, sier Nils-Petter Enstad i Frelsesarmeens historiske selskap.

Lørdag fikk et 20-tall historieinteresserte være med på en interessant byvandring i stålende høstvær i Oslo. Guide var Rune Isegran, og på de forskjellige stoppestedene fikk man høre om bakgrunnen for de ulike sosiale tiltakene Frelsesarmeen startet i denne delen av hovedstaden på 1890-tallet.

Byvandringen skjedde i regi av Frelsesarmeens historiske selskap, og var selskapets første arrangement etter at det ble stiftet for et snaut år siden. Liknende byvandringer er en del av opplæringen når nye personer blir ansatt i Frelsesarmeens rusomsorg. Etter byvandringen, ble alle deltakerne invitert på varm suppe og kaffe i kontaktsenteret «Oasen», som drives i tilknytning til Grønland korps.

 

 

Vandret i Frelsesarmeens vugge
Glimt fra miniseminaret i «Oasen». På talerstolen Anne Christiansen. Rundt bordet, fra venstre: Nils-Petter Enstad, Hallgeir Elstad, Gudrun Lydholm og Jostein Nielsen. Foto: Privat

 

Boklansering

I forlengelsen av byvandringen i Oslo arrangerte Frelsesarmeens historiske selskap også et miniseminar der boka «Så lenge… William Booth for 100 år siden – og i dag» ble lansert. Fem av de ni forfatterne som har bidratt til boka var til stede. Boka tar for seg kjente utsagn fra William Booth og analyser om disse er relevante fremdeles.

- William Booth var en replikksterk mann, og det er viktig å ta vare på alle de gode sitatene fra Frelsesarmeens grunnlegger, sier Nils-Petter Enstad som har redigert boka.

Andre bidragsytere er professor i kirkehistorie, Hallgeir Elstad, pastor Sten Sørensen, leder for ”JesusKvinner” Anne Christiansen, kommandør Gudrun Lydholm, major Jostein Nielsen og frelsessoldatene Emil Skartveit og Marta Maria Espeseth. I tillegg har pensjonert oberst W. Bramwell Booth skrevet om sin oldefar.