a123

Varmestua i Sandvika i ny drakt

Varmestua i Sandvika i ny drakt
Tirsdag ble det pyntet til jul hos Varmestua i Sandvika. Foto: Lars K. Singelstad

For tredje året på rad pynter Mester Grønn til jul i noen av Frelsesarmeens lokaler. Denne gangen stod Varmestua i Sandvika for tur.

En bil fullastet med juletre, blomster, lykter og annen julepynt stopper opp foran Frelsesarmeens varmestue i Sandvika. Mester Grønn stiller sterkt, med fire representanter denne kvelden. Her skal det pyntes til jul!

Varmestua i Sandvika i ny drakt
Representanter fra Mester Grønn og styrer, Signe Haukvik Haugen til høyre.
- Alle stiller frivillig 

- Dette er veldig, veldig gøy! Spesielt i år, når vi skal ha åpent på juleaften for første gang. Det er fint at et i utgangspunktet litt grått lokale kan skinne ekstra i jula, sier leder ved Varmestua i Sandvika, Signe Haukvik Haugen.

Prosjektleder i Mester Grønn, Helene Skaar Jacobsen, synes det er flott å kunne gjøre noe ekstra inn mot jul.

- Vi har jo lenge støttet Frelsesarmeen, men det er fint for oss at våre ansatte også ser hva vi støtter. Alle som deltar på dette stiller frivillig. Og det har vært veldig god respons, mange har meldt seg til tjeneste, sier hun og legger til:

- Det er tredje gangen vi pynter til jul for Frelsesarmeen. Nå kan vi kalle det en tradisjon.

 

Varmestua i Sandvika i ny drakt Pynter fem steder 

Juletreet kommer på plass, og det blir satt ut blomster. Ildtopper og Alpefiol.  Alt er nøye planlagt. Noen dager i forveien har Mester Grønn vært på befaring for å vurdere lokalet.  

- Når vi først bidrar, ønsker vi å gjøre det skikkelig. Vi pynter også fire andre steder for Frelsesarmeen. I Sandefjord, Kristiansand, Ålesund og Haugesund. Hvert lokale pyntes med sitt særpreg, sier Skaar Jacobsen.

 

Varmestua i Sandvika i ny drakt - Tusen takk 

Varmestua i Sandvika har om lag 50 besøkende hver dag. Her er det tilgang til dusj, mat og muligheter for vask av klær. Den mellommenneskelige relasjonen er selvsagt også viktig.

- Det er ikke så store forhold her i Sandvika, så vi kommer tett på de som kommer hit. Noe som er svært positivt, forteller styrer, Signe Haukvik Haugen.

Så er stjerna på plass i toppen av treet, og jula kan komme til Frelsesarmeens varmestue i Sandvika. Haukvik Haugen kan knapt vente med å vise fram lokalet i ny drakt.

- Jeg gleder meg til å se reaksjonene når vi åpner dørene i morgen. Det er nok mange som blir veldig overrasket. Tusen takk til Mester Grønn!