a123

Varmet frossen russ

Varmet frossen russ
I løpet av to kalde netter ved Tryvann ble det delt ut 900 liter Toro-suppe til russen. Foto: Andrew Hannevik

Frelsesarmeen serverte 900 liter suppe fra TORO til russen på Tryvann. 3500 porsjoner suppe, samt mulighet for et trygt hvilested i Suppebussen, varmet kald ungdom i sludd og regn.

– Det var en veldig positiv opplevelse å få tilby varm suppe, et hvilested og mulighet for en prat og litt omsorg til kalde og slitne russ, sier Therese Hannevik. Hun var en av de frivillige som stilte opp da Frelsesarmeen var til stede med Suppebussen på russetreff 29. april til 1. mai.

– Og alle som var innom, var både blide, takknemlige og høflige, legger hun til.

Med temperaturer rundt frysepunktet og regn, sludd og vind, var det lite som minnet om en mild mai da russen var samlet på Tryvann. I løpet av to kalde netter ble det delt ut 900 liter, eller omkring 3500 porsjoner suppe. TORO spanderte suppen, arrangøren ROK stilte plass til disposisjon og Frelsesarmeen stilte med varm buss og frivillige som delte ut suppen. Her var det både mammaer og pappaer, og noen som selv var russ for få år siden, som stilte opp og var til stede for ungdommen.

– Selv om bussen var åpen fra kl. 21.00 til litt over 03.00, kom det nok flest besøkende mellom 01.00 og 03.00, da tanken på å ta natta begynte å melde seg for russen, forteller Therese.

Så hva gjorde egentlig Frelsesarmeen på et russetreff, undret noen seg.

– For oss er det viktig å være til stede for våre medmennesker, også russen, sier Richard Tybring Aune. Han var også en av de frivillige, og arbeider til daglig på Frelsesarmeens Hovedkvarter.

‒ Menneskelige behov handler om mer enn penger og mat, presiserer han. Vi fikk en mulighet til å gjøre noe for andre, denne gang russen, uten at det har gått på bekostning av annet arbeid. Erfaringen fra disse to nettene viser at det var riktig for oss å være til stede, sier han.

I tillegg til suppe til russen, har TORO i forbindelse med sitt 70-årsjubileum valgt å støtte Frelsesarmeens matutdeling og middagsservering rundt i hele landet. Dette samarbeidet, under headingen «Suppe til folket», gir Armeen mulighet til å sette utfordringer de møter i Norge på dagsorden.

– Vi håper dette også kan være med og inspirere andre til å gjøre noe for sine medmennesker. Det er også til stor inspirasjon for de mange som får hjelp, og for de mange ansatte og frivillige som gir hjelp, at vi får støtte, omsorg og praktisk hjelp på denne måten, avslutter Tybring Aune.