a123

Varmt møte

Foto: Kjell Håkon Larsen

Helseministeren besøkte pasientene på Frelsesarmeens gatehospital

Denne uken besøkte helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen Frelsesarmeens gatehospital. Nord-Europas første hospital for rusavhengige har til sammen 17 plasser fordelt på en herre- og en dameavdeling.

Kaffeprat

I den hjemmekoselige stua på Gatehospitalet drikker helseministeren kaffe med pasientene, og praten går løst.

- Det å få tilbringe jula her er kjempebra å få med seg, forteller en av pasientene. – Å samle seg litt, jeg har faktisk lagt på meg 20 kilo. Det er så mye momsorg, vi som er her blir møtt på samme måte som de møter kollegaer, det er en vennlig stemning, viblir møtt som vanlige mennesker. Det er en helt ny opplevelse, har aldri blitt møtt på en slik måte.

- De ansatte har så mye å gi, sier en annen.

Etterpå får helseministeren være med på sårstell og møte flere av pasientene enkeltvis.

- Det å få avansert sårstell og medisinsk behandling, kombinert med varme og respekt, er helt avgjørende for at pasientene skal kjenne at dette er et godt sted å være, forteller daglig leder Marit Myklebust.

Varmt møte
Helseministeren får orientering om sårstell ved daglig leder Marit Myklebust. Foto: Kjell Håkon Larsen

Ventelister 

Det er ventelister for å komme inn på Gatehospitalet, og det er ikke alltid lett å finne egnede steder til dem som skrives ut.

- Vi skulle ønske at det alltid var plasser på et sted som er litt bedre. Sånn er det ikke. Og vi kunne hatt dobbelt så mange plasser.

- Det er alltid veldig fint å være her på Gatehospitalet. Og det er godt å se den innsatsen som gjøres for å hjelpe disse pasientene gjennom til en så god jul som mulig, kommenterer helseministeren.