a123

Vellykket Ung brass

Vellykket Ung brass
God stemning da musikere i alle aldre var samlet til Ung brass på Jeløy. Foto: Mari Sandbakk

I helgen var over åtti samlet til Ung brass på Jeløy. – Skal vi bevare musikktradisjonen i Frelsesarmeen er det viktig å ta vare på de som spiller og rekruttere nye, sier Espen Ødegaard, dirigent og initiativtaker.

Det var ikke mange ledige kvadratmetere på plattformen i Templet i Oslo søndag formiddag. Over åtti deltakere på Ung brass var på plass etter en vellykket helg på Jeløy.

– Vi spiller og har det hyggelig sammen. Dette skal være en vitamininnsprøytning for barn og ungdom som spiller i Frelsesarmeen rundt omkring i landet, sier Espen Ødegaard.

Ung brass arrangeres for andre gang og er et samarbeid mellom FAbU (Frelsesarmeens barn og unge) og Frelsesarmeens musikkseksjon.

 

Vellykket Ung brass
Christian Holter er en av de mer erfarne som deltok på Ung brass, til inspirasjon for den yngre garde. Foto: Lars Kristian Singelstad

 

 

Vellykket Ung brass
Etter en helg med øving ble flere stykker gjennomført på musikkgudstjeneste i Templet søndag formiddag. Mattias Amland var en av deltagerne. Foto: Lars Kristian Singelstad

Positive tilbakemeldinger

– Musikkmiljøet i Frelsesarmeen har blitt mindre og mindre de siste årene. Hvis vi vil bevare musikk- tradisjonen, er det viktig å ta vare på de som spiller og å rekruttere nye. Jeg håper og tror at en helg som dette kan være med på å gi en opptur, sier Ødegaard.

Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester (FTH), som Espen Ødegaard dirigerer, deltok sammen med ungdommene på Ung brass.

– Det er jo for å kunne dele kunnskap og inspirere. Det har fungert veldig fint og tilbakemeldingene er utelukkende positive, sier Ødegaard.

 

Vellykket Ung brass
Initiativtaker Espen Ødegaard ble takket for helgas innsats. Foto: Lars Kristian Singelstad

 

Ble takket for innsatsen

På musikkgudstjenesten i Templet søndag, spilte deltagerne på Ung brass til sanger og framførte flere stykker de hadde øvd på.

Espen Ødegaard mottok blomster og takk for initiativet og engasjementet han har vist gjennom helgen, til stående applaus fra musikantene og resten av salen. Ødegaard ga takken videre til alle de som gjør en innsats hver uke.

– Jeg skummer bare fløten. Det er lederne der ute, som står på hver uke, som skal ha den virkelige takken, avsluttet han.