a123

Viktig seminar om utenforskap

Under Homeless World Cup inviterer HiOA til seminaret «Being Marginalized» 31. august. Seminaret har mange spennende bidragsytere og er åpent for alle.

Under VM i gatefotball for bostedsløse står Hilde Sylliaas og HiOA i bresjen for å arrangere seminaret «Being Marginalized - opening doors to participation» 31. august. 

Seminaret er et samarbeid mellom Erasmus+-prosjektet «Relevance in practice placements – inclusion of marginalized people» og forskningsgruppen Kliniske intervensjoner og medisinsk teknologi (KIM). Temaet er utenforskap.

Hva gjør at noen opplever utenforskap i samfunnet, det være seg for eksempel rusmiddelavhengighet, bostedsløhet eller fengselopphold? Hvem er disse menneskene og hvordan kan man bedre forholdene de lever under? Dette vil seminaret blant annet sette fokus på.  

Landslagsspiller på det norske VM-laget i gatefotball André Olsen kommer for å snakke, det samme gjør flere forskere med erfaring fra feltet. Første del av seminaret, frem til lunsj, foregår på norsk. Andre halvdel foregår på engelsk. Arrangementet finner sted på Høgskolen i Oslo og Akershus 31. august og er åpent for alle. Man kan selv velge hvor mye av seminaret man vil ha med seg. Hele programmet og oversikt over forelesere finner du her

Samarbeid mellom HiOA og Frelsesarmeen
Etter at Hilde Sylliaas, fysioterapeut og førsteemanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus, ble introdusert for gatefotball av en kollega i Danmark i 2012, tok hun kontakt med Frelsesarmeen i Norge. Siden den gang har det vært flere samarbeidsprosjekter mellom høgskolen og Frelsesarmeen. Oslo 2017 Homeless World cup blir det femte VM i gatefotball hun er med på. Da står hun sammen med flere studenter klar for å ta hånd om skadde og slitne spillere i eget telt på Rådhusplassen. 

Viktig seminar om utenforskap
Hilde Sylliaas, fysioterapeut og førsteemanuensis ved Høskolen i Oslo og Akershus. Foto: Sonja Balci

Under VM i gatefotball i Oslo vil også lærere og studenter fra Sverige og Danmark delta som fysioterapeuter for spillerne.

– Det å være i fysioterapeut-teltet handler om å ta det som kommer. For studentene er dette virkelig å få førstehånds praksis. Jeg er opptatt av at de skal se at det finnes målgrupper der ute som de tradisjonelt ikke har fått erfaring med, og at de kan gjøre mye med enkle midler, sier Hilde Sylliaas.

– Det er noen rørende øyeblikk der solbrilllene må på. For eksempel når lagene går på banen og man spiller nasjonalsangen. Å være med på dette gir meg veldig mye, sier Hilde.

– Jeg har store forventninger til arrangementet. 28. august forsvinner jeg inn i VM-bobla og jeg kommer nok ikke ut igjen før 6. september, smiler hun.