a123

Vinterferie med månelanding

Vinterferie med månelanding

Da Frelsesarmeen i Solheimsviken i Bergen skulle friste lokale barn med på vinterferie, inviterte de alle med på en reise til verdensrommet!

Vinterferie med månelanding

Aktiv ferie er ikke nytt av året. I Solheimsviken har det vært et åpent og gratis tilbud til barn fra 1.-7. klasse som tilbringer feriedagene i egen by. i hele 14 år. Arrangementet er i år et samarbeid mellom Frelsesarmeen og Ny Krohnborg idrettslag. Sammen tok de i vinterferien med over 100 barn med på en reise i verdensrommet.

 

Vinterferie med månelanding Galaksekino og rakettbygging

«Romskipet letter mandag til torsdag kl 10.30 og lander igjen ca kl. 14» står det i brosjyren som er dekorert med stjerner og planeter, romskip og stjerneskudd.

Rannveig Camilla Møller er primus motor og hjernen bak romfartstemaet. Hun forteller om dagsaktiviteter som romvesen-kunst, rakettbygging, hinderløype for astronauter, månelanding, astronautfest og galaksekino. Blant annet.

– Romfart og astronauter appellerer til barn på flere nivå. Det er mange spennende fakta, og det ukjente trigger fantasien. Ikke minst reiser det også filosofiske, så vel som teologiske spørsmål. Det er fint å se barna undre seg over livets store spørsmål og over storheten i skaperverket, mener hun.

Med fokus på stjerner og planeter, med dagstemaer som «Jesus kom til vår planet» og «Du kan ha kontakt med en utenomjordisk! Gud!» fikk de unge astronautene innsikt i flere aspekter ved universet. Romfarerne ble også utfordret på å mestre fire astronaut-egenskaper: Utholdenhet, tålmodighet, samhold og mot.

– Jeg tror barn har glede av å fostres i karakterbygging, sier Rannveig.

 

Vil ha alle med

For å gjøre tilbudet så tilgjengelig som mulig valgte arrangørene å ikke kreve påmelding. Antall astronauter varierte fra 54 den ene dagen til 73 den andre dagen.

–Noen var med en dag, andre to eller tre, mens de fleste har vært med hele uken, forteller Rannveig, som innrømmer at det var en utfordring med tanke på mat og logistikk.

– Vi ønsket å gjøre det sånn for å sikre at de som trenger tilbudet mest blir med. Terskelen måtte

Vinterferie med månelanding

 helt ned.

Ikke alle får reise vekk i vinterferien, og Frelsesarmeen i Solheimsviken synes alle barn fortjener å finne på noe gøy.

– Her får de oppleve noe annet og ha det veldig gøy, forteller Rannveig, og legger til.

– Ikke minst er det viktig for Frelsesarmeen å bygge relasjoner og få presentere evangeliet.