a123

«Hvem vil tjene Herren?»

«Hvem vil tjene Herren?»
De nye kadettene: Hákun Djurhuus Olsen, Alice Havyarimana, Anita Gerber, Laila Langåker Fosse, Signe Marie Veshovda og Guillaume Muringa. Foto: Kristianne Marøy

Med denne sangen ble tonen satt for kadettenes velkomstmøte i Templet, søndag 6. september. Det er en internasjonal gruppe kadetter som har svart «jeg» på dette spørsmålet, og som nå tar fatt på sin to-årige utdannelse for å bli offiserer i Frelsesarmeen.

Tradisjonen tro ble de seks kadettene ønsket velkommen med et stort offentlig møte med sang og musikk, forkynnelse og forbønn. Kadettene, som kommer fra Burundi, Sveits, Færøyene, Egersund og Skudeneshavn, presenterte seg selv. To av dem delte sitt vitnesbyrd der de fortalte om sitt kall til å bli offiser.

Leder for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene, kommandør Dick Krommenhoek hilste de nye kadettene og minnet dem på at deres viktigste oppgave er å være hyrder. Som alltid på Frelsesarmeens møter, var det mye sang og musikk. Et stort felleskor under ledelse av Tone Kristin Ødegaard, Templet Hornorkester, ledet av Yngve Slettholm, og kadettene sang og spilte til stor velsignelse.

«Hvem vil tjene Herren?»
Sang og musikk under søndagens velkomstmøte i Templet. Foto: Kristianne Marøy

Ta tid til å lytte

I sin bibeltale tok kommandør Vibeke Krommenhoek utgangspunkt i historien om da Jesus besøkte Marta og Maria. Hun understreket viktigheten av å ta tid til å lytte til hva Gud har å si til oss i en travel hverdag.

– Jesus har bruk for å bli hørt, sa hun, før hun ba forsamlingen komme frem, stille seg rundt kadettene og være med å be for dem. Kadettene hadde også små «visittkort» med navn og bilde, som ble delt ut som en påminnelse om å fortsette å be for dem når de nå tar fatt på sin utdannelse.

Etter bønn og innvielse ble møtet avsluttet med at den store forsamlingen i et nær fullsatt Tempel, reiste seg og sang den mektige sangen «Norge for Gud», og «Velsignelsen» til Tone K. Ødegaards vakre melodi.

Årets kadettsesjon har fått navnet «Glade forbedere» og består av:

Hákun Djurhuus Olsen
Signe Marie Veshovda
Laila Langåker Fosse
Alice Havyarimana
Anita Gerber
Guillaume Muringa