a123

Åpner Barnas Fretex

Åpner Barnas Fretex

Gjenbruk av leker er viktig for å spare miljøet. Denne julen skal lekene under juletreet helst være skatter som allerede har en historie.

2900 tonn leker er også i år på vei inn under norske juletrær. Det er i gjennomsnitt godt over 6 kilo per barn under 6 år. Salget på leker og spill er tredobbelt så høyt i desember som resten av året. I 2016 ble det ifølge Virke solgt leker for hele 2 224 000 000 kroner.

– Vi mener det er på tide å sette gjenbruk av leker på agendaen, forteller Kristin Hareide, Utviklingssjef Butikk i Fretex.

Barn ønsker seg alltid nye leker, men de trenger ikke være nye for at barna skal bli fornøyd. En undersøkelse viser at 54 prosent av oss er helt enige i at det bør være mer fokus på gjenbruk og resirkulering - også med tanke på julehandelen.

 

Dette er Barnas Fretex

Barnas Fretex er en lekebutikk uten leker. Eller det vil si at den ikke har leker før barna selv fyller den med brukte ting de har vært glad i, men har vokst fra. På den måten lar vi nye barn få gleden av skatter som allerede har en historie, og sparer miljøet på samme tid

Samme undersøkelse viser at 49 % av oss kunne tenke oss å kjøpe en brukt leke i god stand til egne eller andres barn til jul. Med Barnas Fretex blir dette mulig.

– Vi ønsker oss leker som noen har lekt med og vært glad i, men som kan gå rett videre til nye barn. Derfor håper vi lekene blir levert i den stand man selv hadde ønsket få den. Rene og fungerende leker så barna kan begynne leken umiddelbart. Dermed vil du også kunne kjøpe alle typer leker hos oss, fra lego, duplo, playmo og bamser, til bøker, briotog, dukker og kostymer, forteller Kristin Hareide.

Spørsmål og svar om Barnas Fretex.

 

Slik fungerer Barnas Fretex

  1. Lørdag 2. desember åpner vi for å ta i mot leker på kjøpesenteret Eger på Karl Johan i Oslo og i utvalgte Fretex butikker over hele landet.
  2. Lørdag 9. desember, når butikken på Eger er full av splitter brukte leker, åpner vi for salg av alt som har blir levert inn.
  3. Butikken er åpen helt fram til lille julaften, og vi vil ta imot leker i hele perioden. Lekene er delt inn i fire priskategorier, og du betaler enkelt via vår samarbeidspartner Vipps.

 

Barna får selv sette leken sin rett i butikkhyllen i butikken på Eger i Oslo, men før det får de ta bilde av seg selv og leken i en fotoboks. På den måten får de ta meg seg et minne hjem.

Tips! Rydd lekerommet sammen med barna og sorter hvilke leker de har vokst fra og ønsker å gi bort til noen andre. Dra sammen til Barnas Fretex, og la barna selv levere inn sine brukte leke.

Barnas Fretex holder til i andre etasje på Eger, Karl Johan ved Egertorget i Oslo i åpningstiden til Eger. Det finnes også Barnas Fretex i utvalgte Fretex butikker over hele landet:

· Fretex Asker

· Fretex Bodø

· Fretex Drammen

· Fretex Fredrikstad

· Fretex Gol

· Fretex Harstad

· Fretex Haugesund

· Fretex Jessheim

· Fretex Jørpeland

· Fretex Kristiansand

· Fretex Lillehammer

· Fretex Lillestrøm

· Fretex Lyngdal

· Fretex Madla

· Fretex Majorstuen

· Fretex Mariero

· Fretex Molde

· Fretex Moss

· Fretex Nardo

· Fretex Ole Deviks vei

· Fretex Sandnes

· Fretex Sandvika

· Fretex Skien

· Fretex Tromsø

· Fretex Tønsberg

· Fretex Ålesund

· Fretex Åsane

 

Husk! Du kan alltid levere inn leker i din lokale Fretex-butikk, uavhengig av julesesongen og om de står på listen over.