a123

Ønsker velkommen til Island

Ønsker velkommen til Island
Herdís Helgadóttir skal leder Frelsesarmeens ungdomsteam Dynamo Island.

– Mitt ønske er at deltakerne på Dynamo Island kommer tilbake til sine hjemsteder med en sterkere tro på Gud og seg selv, sier Herdís Helgadóttir, leder for Frelsesarmeens ungdomsteam på Island.

Mer informasjon om Dynamo Island og søknadsskjema finner du her.

Fra i høst skal Frelsesarmeen ha to ungdomsteam, ett i Romsdal og ett på Island. Teamet på Island skal bo i kollektiv i Akueryi, en universitetsby med vel 17 000 innbyggere.

Herdís Helgadóttir skal lede Dynamo Island. Hun er utdannet lærer, har en bachelorgrad i media og en master i ledelse. Hun har vært med i Frelsesarmeen i 21 år. I dag jobber hun som journalist i en TV stasjon på Island og er ungdomsleder i Akureyri korps.

I løpet av året vil deltagerne på Dynamo Island få varierte dager og nyttige erfaringer. Hovedtema vil være ledertrening.

– Hvem er du som leder og hva er dine gaver og styrker når det gjelder lederskap? Hva er ditt kall? Det er noen av spørsmålene vi vil gå grundigere inn på, forteller Herdís Helgadóttir.

 

Får oppleve Island

Teamet vil i løpet av året besøke Frelsesarmeens internasjonale hovedkvarter i London for å bli bedre kjent med Frelsesarmeens historie. Dynamo Island og Dynamo Basecamp (teamet i Romsdal) skal også møtes i løpet av året. Herdís Helgadottír avslører at det blir en del reising.

– Vi ønsker blant annet å holde møter i de små byene i Nord-Island, hvor det ikke er så mange aktive kirkegjengere. Vi skal også delta i GLS (Global Leadership Summit) i Rekjavik, ha praksis både på Island og Færøyene og ha ansvar for påskeleir på Island i 2018. Det tilbys også soldatkurs og Alfa-kurs her i Akureyri korps, sier hun.

 

Gleder seg

Herdís Helgadóttir ser fram til å møte nye mennesker og jobbe med ungdommer og unge voksne i Frelsesarmeen.

– Det beste med å være ungdomsleder er å se unge mennesker vokse og se deres forhold til Gud bli sterkere. Å se hvordan de lærer å stole på Herren og se hvordan de kan møte utfordringer med Jesus ved sin side, sier hun og legger til:

– Mitt ønske er at deltakerne på Dynamo Island kommer tilbake til sine hjemsteder med en sterkere tro på Gud og seg selv.

 

Fortsatt mulig å bli med

Er du mellom 18 og 25 år, og ønsker deg et spennende og utfordrende år utenom det vanlige, er dette din mulighet.

– Dynamo Island gir en unik mulighet til å tilbringe et helt år for å utvikle deg selv som leder, styrke forholdet til Gud, møte nye mennesker, lære et nytt språk og reise og oppleve Island og Færøyene. Og så skal vi rett og slett ha det veldig gøy sammen, avslutter Herdís Helgadóttir.