a123

‒ Vis solidaritet på Verdens flyktningdag

‒ Vis solidaritet på Verdens flyktningdag

Førstkommende fredag er det Verdens flyktningdag. Frelsesarmeens ledelse oppfordrer til å støtte opp om dagen.

I forbindelse med Verdens flyktningdag 19. juni, inviterer Flerkulturelt Kirkelig Nettverk/Norges Kristne Råd i samarbeid med menigheter i Oslo til minnemarkering for flyktninger druknet i Middelhavet. Det hele vil finne sted på Operataket kl. 11:00 til 12:00.

Kommandør Vibeke Krommenhoek oppfordrer folk i Frelsesarmeen til å vise sin støtte.

‒ Jeg oppfordrer de som har mulighet til å ta turen til Operataket til fredag. Da kan vi vise solidaritet med flyktningene som har mistet livet, eller har måttet flykte over Middelhavet, og samtidig vise en bekymring rundt håndteringen av flyktningsituasjonen, sier Krommenhoek.

Flyktningestrømmen over Middelhavet har økt dramatisk, og hittil i år har 1800 mistet livet. Som kirker kan vi ikke stå på sidelinjen og la denne situasjonen eskalere. Med denne markeringen ønsker vi å minnes de døde, og be for de pårørende. Vi ønsker å uttrykke solidaritet og medfølelse. I tillegg vil vi vise vår skuffelse over Europas migrasjonspolitkk, og sette søkelys på Flyktningsituasjonen, skriver Flerkulturelt Kirkelig Nettverk/Norges Kristne Råd i sin invitasjon.

Minnemarkeringen vil bestå av en kort liturgi med skriftlesing, sang og en symbolhandling. Musikk ved Carl Petter Opsahl, og appeller ved Geir Sigbjørn Toskedal (KrF), Knut Refsdal (Norges Kristne Råd) og flere.