a123

– Alle slags folk får hjelp

– Alle slags folk får hjelp
Julehjelp: Major Knut Haugsvær (til h.) forteller ordfører Tage Pettersen om Frelsesarmeens arbeid. I midten Mariann Pedersen, som jobber som frivillig. Foto: Eva Fretheim - Moss avis

Det var fullt av folk hos Frelsesarmeen tirsdag da julehjelpen ble delt ut. (artikkel fra Moss Avis)

 

Artikkel hentet fra Moss Avis: http://www.moss-avis.no/nyheter/alle-slags-folk-far-hjelp-1.8215758
Skrevet av Eva Fretheim– Hadde det ikke vært for Frelsesarmeen, hadde det ikke blitt rare greiene. Jeg får minstetrygd, og det strekker ikke langt.

Det sa en av de mange som var på Frelsesarmeen Moss korps' lokaler tirsdag, da julehjelpen ble delt ut. Folk i alle aldre, fra barnefamilier til eldre mennesker, ventet i kø for å få kjærkommen hjelp før jul.
– Man behøver ikke være flau over å komme hit. Her føler man seg velkommen, sa mannen Moss Avis snakket med. Han har fått hjelp av Frelsesarmeen flere ganger.
– Hadde vi ikke hatt Frelsesarmeen vet jeg ikke hva vi skulle gjort. De gjør veldig mye positivt, sa han.

 

Terskel

I år har cirka 130 barnefamilier og cirka 100 enslige søkt om hjelp fra Frelsesarmeen før jul. Det er betydelig flere enn i fjor. Mandag kveld var det utdeling av gaver og gavekort til barnefamilier, og tirsdag var det ensliges tur til å få gavekort til kjøp av julemat. Et kølappsystem holdt orden på køen, og mange ventet på tur både ute og inne, eller i kafeen, hvor det blant annet ble servert risengrynsgrøt.
– I går var det flere hundre mennesker her, og i dag er det kanskje hundre, sier major i Frelsesarmeen, Knut Haugsvær.
– Her er mange barnefamilier, utenlandske familier, folk som sliter med rus eller ensomhet. Det kan være mange grunner til at de søker hjelp. Vi krever ingen tung dokumentasjon på at de trenger det. Det å søke om hjelp er en terskel i seg selv, sier Haugsvær og tilføyer:
– Det handler ikke nødvendigvis om materiell fattigdom, men å ikke høre til. Å ikke kunne delta på bursdager eller kjøpe gaver til jul. Det er viktig for oss å kunne hjelpe folk hele året, ikke bare med mat, men knytte kontakter med folk, snakke med dem og møte dem respekt, sier Knut Haugsvær.

 

 

Alle slags folk

På kjøkkenet står ordfører Tage Pettersen og snakker med Mariann Pedersen, som jobber som frivillig hos Frelsesarmeen.
– Jeg ønsket å oppleve dette med egne øyne. Det er kjempesterkt bare å komme inn døra her, sier ordføreren.
– Som de to damene jeg snakket med i stad, som er her for å kunne unne seg det lille ekstra til jul, akkurat som alle oss andre. Jeg er overrasket, for det er alle typer folk her. Man har lett for å kategorisere, og nå ser jeg hvor feil det er, sier Tage Pettersen.