a123

– En fantastisk uke i Mexico!

– En fantastisk uke i Mexico!

Årets VM i gatefotball er over for denne gang, og landslagssjef Rune Isegran er godt fornøyd med årets resultat og gjennomføring.

For 16. gang ble det arrangert Homeless World Cup. I fjor var det Frelsesarmeen i Norge som var vertskap for arrangementet på Rådhusplassen i Oslo, mens årets turnering gikk av stabelen i Mexico 13.–18. november.

Mer om Homeless World Cup kan du lese her.

Norge stilte også i år med et herrelag og et damelag.

 

Godt fornøyd med Norges innsats!

– Det ble som forventet en fantastisk uke i Mexico for hele troppen! forteller en fornøyd landslagssjef, Rune Isegran.

– En fantastisk uke i Mexico!
Rune Isegran, nr. to fra venstre, under HWC i Mexico.

Han har vært sjef for Norges landslag siden Norge første gang deltok i Homeless World Cup i 2005.

Han mener det sportslig absolutt var godkjent i årets turnering, selv om spillerne gjerne skulle ønsket seg enda høyere opp på resultatlisten.
Norges herrelag endte på 22. plass av 40 lag, mens damene endte på en 7. plass blant 16 lag.

– Det sportslig høydepunktet for herrene var nok den klare seieren mot Skottland i innledningsrunden, mener han, mens det for damene nok var seieren i siste kamp mot Peru.

 

Varierte dager med spennende program

– Spillerne fikk med seg en del andre opplevelser også?

– Ja, mandag før turneringen startet ble det arrangert en tur til pyramidene sammen med de norske fysio-studentene som var med i det medisinske apparatet rundt turneringen. Dette ble en flott og lærerik innledning til oppholdet i Mexico, sier Rune Isegran.

– For øvrig var det en stor opplevelse for både spillere og ledere å bli invitert til mottagelse til den norske ambassaden lørdag ettermiddag. Her ble vi tatt imot av en meget gjestfri og uformell ambassadør Rut Krüger Giverin. Vi hadde en virkelig trivelig ettermiddag langt fra byens kjas og mas.

Rune forteller videre at alle fikk oppleve litt mer bråk og larm på lørdagskvelden, da alle turneringens spillere hadde fått gratis-billett til Mexicos nasjonal-sport wrestling.

– Dette var en helt surrealistisk opplevelse hvor utkledde deltagere i alle størrelser kastet hverandre rundt i ringen, og ut til publikum i flere timer! Alle rundene endte heldigvis med at de «snille» overvant «de slemme», ler han.

–  Alt i alt har vi hatt en fantastisk uke i Mexico hvor spillerne, takket være sponsoren Carlos Slim (en av verdens 10 rikeste menn, red.anm.), bodde på flotte hoteller og spiste god mat – og sist, men ikke minst fikk spille gatefotball med flagget på brystet på en kjempefin arena! 

– En fantastisk uke i Mexico!
Foto: Jorge Aguilera