a123

– Toget er i rute

– Toget er i rute
Foto: Ranveig Nordgaard

Det melder kongressarrangørene.

Frelsesarmeens jubileumsfeiring preger sommerens kongress 28.-30. juni. Helgens program vil være gjenkjennelig fra tidligere år, men nye arenaer vil også inntas. Mange er blant annet kjent med den årlige kongressmarsjen som går av stabelen i Oslo sentrum. I år arrangeres denne som før, men den har fått nytt navn.

Nytt navn

– Kongresstoget går til Oslo S, forteller major Anders Skoland entusiastisk. Han har i år ledet arbeidet med arrangementene som finner sted i sentrum.

– Vi syntes det var en god ide å endre navnet til kongresstog. Dette for å skape oppmerksomhet rundt det vi tidligere kalte kongressmarsj og inspirere flere til å delta.

Kongresstoget vil ligne på tidligere års kongressmarsjer, men organiseres på en ny måte. I tillegg jobbes det for at mangfoldet i Frelsesarmeen skal presenteres tydeligere.

Åpent for alle

Skoland gleder seg til å gå ned Karl Johan akkompagnert av fengende rytmer, fin hornmusikk og kanskje noen tamburiner. Han ser frem mot et tog der uniformer, ballonger og flagg forenes. Der hundrevis av barn, unge og eldre kommer jublende ned Karl Johan.

– Vi vet at forventningene er store og at mange allerede gleder seg til å være med.

På spørsmål om hvorvidt deltakelse i toget krever noe, svarer han.

– Alle som vil kan bli med i toget. Møt opp som du er, men gjerne med et smil om munnen, sier han mens han nynner alle, alle vil vi ha med. Oppfordringen fra lokomotivfører Skoland er klar.

– Bli med du også!

Billettkø

I år får alle deltakere i toget mulighet til å vinne et reisegavekort på 5000 kr. Billetten til toget mottar du fra togets avgangsstasjon, Roald Amundsens gate i Oslo.

– Du må nok belage deg på en liten billettkø, smiler Skoland. Han er nemlig veldig fornøyd med responsen fra begeistrede deltakere i hele territoret. Og overbevist er han om at årets kongresstog kommer til å slå tidligere års deltakerrekord.